Ενόχληση Τσίπρα για τα χημικά στους συνταξιούχους

Την ενόχληση του πρωθυπουργού προκάλεσε η ρίψη δακρυγόνων εναντίον συνταξιούχων κατά τη διάρκεια της πορείας με προορισμό το Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real, ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και του ζήτησε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα.

Μάλιστα, εντός ολίγου αναμένεται ανακοίνωση για το θέμα από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Οι σκληρές φωτογραφίες, στις οποίες αποτυπώνεται η επίθεση των αστυνομικών με χημικά και δακρυγόνα κάνουν ήδη τον γύρο του κόσμου.

Η ένταση στην πορεία των συνταξιούχων δημιουργήθηκε όταν αντιπροσωπεία τους ζήτησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χημικά και δακρυγόνα. Η ρίψη των χημικών προκάλεσε αδιαθεσία και δυσφορία στους ηλικωμένους συνταξιούχους, οι οποίοι ωστόσο δήλωσαν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο σημείο μέχρι να τους επιτραπεί η είσοδος στο πρωθυπουργικό γραφείο

Καταγγελία από το ΠΑΜΕ

Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την ένταση της τρομοκρατίας και τη σημερινή επίθεση των δυνάμεων καταστολής στους συνταξιούχους και τους καλεί να οργανωθούν στα σωματεία τους.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Οταν δε φτάνουν η κοροϊδία και η εξαπάτηση, όταν δεν αρκεί η μετατροπή του άσπρου σε μαύρο, το βάφτισμα των περικοπών σε αυξήσεις, τότε χρησιμοποιείται η γνώριμη μέθοδος της καταστολής και των χημικών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθώντας το ίδιο μονοπάτι των προηγούμενων κυβερνήσεων επιτέθηκε σήμερα στους συνταξιούχους, στους απόμαχους της δουλειάς αλλά όχι του αγώνα.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την ένταση της τρομοκρατίας και τη σημερινή επίθεση των δυνάμεων καταστολής στους συνταξιούχους και τους καλεί να οργανωθούν στα σωματεία τους, να δυναμώσουν τους αγώνες τους, να πάρουν αγωνιστική θέση πλάι στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους, για να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, αναπλήρωση των απωλειών μας που για εμάς δεν είναι «περασμένα-ξεχασμένα», να απαντήσουμε αγωνιστικά στο νέο κύμα επίθεσης που προετοιμάζουν κυβέρνηση-ΕΕ-κουαρτέτο-επιχειρηματικοί όμιλοι!

Κουμουτσάκος: Δακρυγόνα στους συνταξιούχους έξω από το Μαξίμου της κοινωνικής ευαισθησίας

ΚΚΕ: Η κυβέρνηση έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο

Το χρονικό των επεισοδίων

Ενταση επικράτησε στην πορεία που πραγματοποιούν συνταξιούχοι στο κέντρο της Αθήνας. 

Στην προσπάθειά τους να φτάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου, τα ΜΑΤ τους απώθησαν και τους ψέκασαν με χημικά! Αυτή την ώρα η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική και οι συνταξιούχοι είναι σε κακή κατάσταση.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοτζιά πραγματοποίησαν συνταξιουχικές οργανώσεις αντιδρώντας στον νόμο Κατρούγκαλου 4387, που, όπως υποστηρίζουν, είναι ο θάνατος των επικουρικών τους συντάξεων. ¨Όπως επισημαίνουν, έχουν συνεισφέρει για το κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα, όλα αυτά τα χρόνια ως εργαζόμενοι, εκατομμύρια ευρώ τονίζοντας ότι όσοι κατακρεουργούν τις επικουρικές τους συντάξεις και τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα θα τους γράψει η ιστορία με μαύρα χρώματα.

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις καλούν όλη την ελληνική κοινωνία σε γενικό παλλαϊκό ξεσηκωμό «ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές και τις μνημονιακές δεσμεύσεις» ώστε να μπει φραγμός «στις νέες περικοπές των επικουρικών συντάξεων».

Η ρίψη των χημικών προκάλεσε αδιαθεσία και δυσφορία στους ηλικωμένους συνταξιούχους, οι οποίοι ωστόσο δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο σημείο μέχρι να τους επιτραπεί η είσοδος στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Η διαμαρτυρία διοργανώθηκε από τις Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ και ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ.

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα