Πορεία συνταξιούχων προς το Μέγαρο Μαξίμου. Αγώνας για να ζήσουμε

Στους δρόμους βγήκαν το πρωί της Δευτέρας οι συνταξιούχοι για να διαδηλώσουν κατά των νέων περικοπών στις συντάξεις τους στο πλαίσιο των αλλαγών που ψηφίστηκαν από τη Βουλή και περιλαμβάνονται στο νέο Ασφαλιστικό που φέρει την υπογραφή του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου.

Στις 10 το πρωί της Δευτέρας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοτζιά, από όπου και ξεκίνησε η πορεία τους. Αυτή την ώρα έχουν φτάσει στην οδό Σταδίου στο υπουργείο Εργασίας και θα συνεχίσουν προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως επισημαίνουν, έχουν συνεισφέρει για το κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα, όλα αυτά τα χρόνια ως εργαζόμενοι, εκατομμύρια ευρώ τονίζοντας ότι όσοι κατακρεουργούν τις επικουρικές τους συντάξεις και τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα θα τους γράψει η ιστορία με μαύρα χρώματα.

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις καλούν όλη την ελληνική κοινωνία σε γενικό παλλαϊκό ξεσηκωμό «ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές και τις μνημονιακές δεσμεύσεις» ώστε να μπει φραγμός «στις νέες περικοπές των επικουρικών συντάξεων».

Μεταξύ άλλων τα συνθήματα που ακούγονται ή είναι γραμμένα σε πανό αναφέρουν: "Αγώνας για να ζήσουμε", "Φθάνει πια", "Σεβαστείτε την Τρίτη Ηλικία", "Φέρτε πίσω τα κλεμμένα".

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα