Άννα Τερζίδου: Γιατί εξαφανίστηκε η 16χρονη; Τι είπε στους αστυνομικούς

Η περιπέτεια εξαφάνισης της Άννας Τερζίδου ολοκληρώθηκε με τον τρόπο που ευελπιστούσαν οι στενοί συγγενείς και φίλοι της. Η 16χρονη μαθήτρια παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα στο αστυνομικό τμήμα της Ηλιούπολης και δήλωσε πως είναι η κοπέλα που ψάχνουν.

Είπε αρχικά πως είναι καλά στην υγεία της και στη συνέχεια κάθισε να μιλήσει στους αστυνομικούς. Όπως είπε πήρε συνειδητά την απόφαση να φύγει από το σπίτι που ζούσε με τον πατέρα της και αποφάσισε να εξαφανιστεί λόγω σοβαρών οικογενειακών προβλημάτων.

Τόνισε στους αστυνομικούς πως ζει με τον πατέρα της, επειδή κέρδισε την επιμέλειά της, όταν χώρισε με τη μητέρα της.

Η καθημερινότητα για την 16χρονη ήταν γεμάτη προβλήματα και δυσκολίες που όπως είπε δεν μπορούσε να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει στο σπίτι της.

Η Άννα ζούσε στη Γερμανία μαζί με την αδερφή και τη μητέρα της επειδή οι γονείς της ήταν χωρισμένοι. Τα τελευταία πέντε χρόνια όμως είχε επιστρέψει στην Ελλάδα και έμενε μαζί με τον πατέρα της στο χωριό ενώ η μητέρα της επέστρεψε στην Αθήνα.

Ο χωρισμός των γονιών της, το ότι ο πατέρας και η μητέρα της έχουν να μιλήσουν αρκετά χρόνια αλλά και η απουσία της αδερφής της από το πλευρό της, την είχαν επηρεάσει αρκετά.

Η πρώτη επίσκεψη που δέχθηκε ήταν η μητέρα της. Η μικρή ζήτησε να δει τη θεία της, με την οποία διατηρεί άψογες σχέσεις, χωρίς ακόμα να έχει διαπιστωθεί ο ρόλος που διαδραμάτισε εκείνη στην όλη υπόθεση.

Ανακοίνωση από το ''Χαμόγελο του Παιδιού''

«Η περιπέτεια της ανήλικης Αννας Τ., 16,5 ετών, έληξε σήμερα το απόγευμα, δίνοντας τέλος στην αγωνία των δικών της ανθρώπων που την αναζητούσαν. Η ανήλικη βρέθηκε στην περιοχή της Ηλιούπολης και είναι καλά στην υγεία της. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» το τελευταίο διάστημα με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν τα παιδιά μας που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η εξαφάνιση ενός παιδιού ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.»

seleo

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα