Στην τελική ευθεία η δίκη για την 'Αννυ

Με αγωνία και με την ελπίδα να ρίξουν φως στο μυστήριο που καλύπτει τις λεπτομέρειες της φρικιαστικής δολοφονίας και του τεμαχισμού της 4χρονης Αννυ αναμένονται όσα έχουν να ισχυριστούν την ερχόμενη εβδομάδα στις απολογίες τους ο πατέρας Χάνιμπαλ, ο φίλος του, Νικολάι, και η μητέρα του κοριτσιού, Δημητρίνα Μπορίσοβα.

Η δίκη για τη συγκλονιστική υπόθεση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας μπαίνει στην τελική ευθεία και, μετά τις απολογίες, θα ακολουθήσει η πρόταση της εισαγγελέως, ενώ ενδέχεται να εκδοθεί η ετυμηγορία. Την Παρασκευή το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης αναλώθηκε στην ανάγνωση των εγγράφων της δικογραφίας.

Στη συνέχεια κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης της μητέρας της 4χρονης ο αδελφός της και ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας. Ο τελευταίος υποστήριξε ότι η Μπορίσοβα δεν γνώριζε τίποτα για όσα αποτρόπαια και φρικιαστικά συνέβησαν στο σπλάχνο της και τόνισε ότι βιώνει το τέταρτο στάδιο του πένθους, το οποίο είναι η κατάθλιψη.

«Αυτή τη στιγμή, η μητέρα της Αννυ βιώνει το στάδιο της κατάθλιψης, γι' αυτό και σας κάνει εντύπωση που δεν φωνάζει, δεν χτυπιέται κ.λπ. Μου είπε “βασανίζομαι, διότι δεν κατάλαβα με ποιον άνθρωπο είχα να κάνω και έκανε αυτό στο παιδί μου”» κατέθεσε ο ψυχίατρος.

Καυστικός για τον Σάββα

Ο κ. Σούρας ήταν ιδιαίτερα καυστικός για τον 28χρονο Σάββα (Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ), ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία και την αποτρόπαια εξαφάνιση του πτώματος της Αννυ, και έκανε λόγο για έναν άνθρωπο που δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα και έχει «απουσία αναστολών».

«Οταν έκανε αυτά που έκανε, είναι δυνατόν να μην το σκοτώσει; Φυσικά και το σκότωσε! Το “κερασάκι” είναι ότι δεν υπάρχει συναίσθημα και όταν δεν υπάρχει συναίσθημα, δεν υπάρχουν αναστολές. Οταν δεν υπάρχει συναίσθημα, δεν υπάρχουν ενοχές, δεν μετανιώνει, δεν υπάρχει μεταμέλεια» κατέληξε ο κ. Σούρας, προκαλώντας την αντίδραση του δικηγόρου του πατέρα Χάνιμπαλ, Παναγιώτη Χρυσικάκη. Ο 28χρονος φέρεται ότι, μετά τη δολοφονία της κόρης του, πήγε στη Βουλγαρία και συναντήθηκε με τον αδελφό τής τότε συντρόφου του και μητέρας της Αννυ για να του δώσει χρήματα για το ενοίκιο του σπιτιού. Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι όταν τον ρώτησε πώς ήταν η αδελφή του και η μικρή, εκείνος του απάντησε πως ήταν καλά! Η δίκη συνεχίζεται την ερχόμενη Τρίτη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα