Δήμος Αθήνας: Με προσωρινή διοίκηση το Γηροκομείο Αθηνών

Την έκπτωση της Διοίκησης του Γηροκομείου Αθηνών, που ελέγχεται για κακοδιαχείριση και επί σειρά ετών βρίσκεται στο επίκεντρο αρνητικής δημοσιότητας και σήμερα υπολειτουργεί, αποφάσισε ο Δήμος Αθηναίων και το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, και στη συνεδρίασή του ενέκρινε τον διορισμό προσωρινής διοίκησης.

Η διοίκησή του ελέγχεται για πολλά αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, μεταξύ των οποίων αυτά της απιστίας και της υπεξαίρεσης σε βάρος του Ιδρύματος και την περιουσίας του και άλλα που μετά από πολύχρονη έρευνα και ανάκριση στοιχειοθέτησε η Εισαγγελία και ο Ανακριτής κατά εγκλημάτων Διαφθοράς.

«Η απόφαση του Δήμου Αθηναίων για έκπτωση της διοίκησης, εδράζεται στην άρνηση της διοίκηση του Γηροκομείου, υπό τον αρχιμανδρίτη κ. Προκόπιο Μπούμπα, να συμμορφωθεί στο νόμο, αρνούμενη με κάθε τρόπο, ακόμα και με φυσική παρεμπόδιση, κάθε έλεγχο και εποπτεία», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

«Από το 2013, η δημοτική αρχή της Αθήνας ξεκίνησε την προσπάθεια, ασκώντας την από το κράτος ανατεθειμένη εποπτεία του ως ιδρύματος, να επαναφέρει σε τάξη τη διοίκηση του Γηροκομείου Αθηνών και να επιβάλει τη νομιμότητα και τη διαφάνεια προς όφελος των τροφίμων, των εργαζομένων και των πολιτών που με την φιλανθρωπική τους δράση στηρίζουν το Γηροκομείο. Δύο τοποθετήσεις Επιτρόπου από τον δήμο Αθηναίων απέβησαν άκαρπες, αφού η διοίκηση του Γηροκομείου δεν τους επέτρεψε να ασκήσουν τα καθήκοντά τους, όπως διαβάζουμε στο epoli.gr.

Σήμερα, το άλλοτε υγιές και οικονομικά εύρωστο ίδρυμα έχει περιέλθει σε κατάσταση αποσύνθεσης και σε δεινή οικονομική κατάσταση, ενώ ταυτοχρόνως η ποιότητα των υπηρεσιών του φθίνει διαρκώς και παρουσιάζει πλέον εικόνα εγκατάλειψης, με συνέπειες στην υγεία και τη ζωή των υπερήλικων τροφίμων του και με τους εργαζόμενούς του απλήρωτους επί μήνες.

Η "Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών", το φιλανθρωπικό ίδρυμα που είναι γνωστό σε όλους ως Γηροκομείο Αθηνών, από το έτος 2004 που ανέλαβε την Διοίκησή του Διοικητικό Συμβούλιο με επικεφαλής τον κ. Προκόπιο Μπούμπα, βρέθηκε συχνά στην επικαιρότητα με τον πλέον αρνητικό τρόπο.

newsbomb

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα