Φοροδιαφυγή εκατομμυρίων στο κάστρο των μασόνων

Στα άδυτα του «κάστρου» των μασόνων μπήκαν ΣΔΟΕ και εισαγγελείς διαπιστώνοντας διαρροές χρημάτων και φοροδιαφυγή! Το μέχρι σήμερα... αδιαπέραστο πέπλο μυστικότητας που κάλυπτε τα δρώμενα στη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος έσπασε εκ των έσω, όταν τέκτονας «κάρφωσε» τις παρατυπίες κυρίως στη διαχείριση των συνδρομών των μελών.

Υστερα από έρευνα, τόσο της Οικονομικής Αστυνομίας όσο και των εισαγγελικών Αρχών, το αποτέλεσμα ήταν να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του λογιστή της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος και των συνεργατών του για όργιο εκατομμυρίων και συγκεκριμένα για τα αδικήματα της κακουργηματικής υπεξαίρεσης και της ηθικής αυτουργίας σε αυτήν. Η μαύρη τρύπα στο μασονικό «θησαυροφυλάκιο» ανέρχεται σε 2.000.000 ευρώ, καθώς αυτού του ύψους ήταν οι διαρροές που εντόπισε ο έλεγχος της Οικονομικής Αστυνομίας για τα έτη από το 2006 έως το 2015. Μάλιστα, πληροφορίες κάνουν λόγο και για μη καταβολή ΦΠΑ από τη Στοά, που φέρεται ότι δεν είχε εκδώσει ούτε καν ΑΦΜ! Ηδη, το ΣΔΟΕ φέρεται ότι έχει προχωρήσει σε άμεσο καταλογισμό της απόδοσης του χαμένου ΦΠΑ, ύψους 28.000 ευρώ.

Οι ψύλλοι στ' αυτιά υψηλόβαθμων στελεχών της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος είχαν μπει από τον Φεβρουάριο της φετινής χρονιάς, όταν απευθύνθηκαν σε ορκωτούς ελεγκτές οι οποίοι άρχισαν να ξεσκονίζουν τα βιβλία. Στους παροικούντες το κτίριο της Αχαρνών, ο δράστης της πιθανολογούμενης (τότε) υπεξαίρεσης ήταν ο λογιστής των οικονομικών υπηρεσιών και είχε συνεργό μια γυναίκα, η οποία ανήκει στο πολύ στενό περιβάλλον και θεωρείται δεξί χέρι ενός από τους πιο γνωστούς πρώην μεγάλους διδασκάλους, ο οποίος έχει περάσει στον Σκωτικό Τύπο.

Το τεκτονικό ίδρυμα είχε καταθέσει τότε μήνυση κατά των δύο προσώπων αλλά και κατά παντός υπευθύνου για υπεξαίρεση 350.000 ευρώ, με επιφύλαξη ως προς το ύψος του ποσού, αφού δεν είχε ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός της ποινικής διαδικασίας, που έχει πάρει ήδη τον δρόμο της, σύμφωνα με τον κανονισμό του Τεκτονικού Ιδρύματος αλλά και τον άγραφο Κώδικα Ηθικής και Δεοντολογίας, προβλέπεται οριστική διαγραφή για όποιον τέκτονα καταδικαστεί αμετάκλητα για ποινική υπόθεση.

Δικαστική μάχη

Οι «μάχες» μεταξύ των τεκτόνων είχαν απασχολήσει και τον Αρειο Πάγο την περασμένη χρονιά. Στο Ανώτατο Δικαστήριο έφτασε υπόθεση σχετικά με τις διαδικασίες για τα αξιώματα που τηρήθηκαν στους κόλπους του τεκτονισμού.

Τη δικαστική μάχη έχασε οριστικά ο τέως μεγάλος διδάσκαλος και νυν μέλος του ύπατου συμβουλίου του 33ου βαθμού της Ελλάδας του Αρχαίου και Αποδεδειγμένου Σκωτικού Τύπου, που είχε διατελέσει στο πρόσφατο παρελθόν και μέγας ταξιάρχης του Σκωτικού Τύπου.

Οι Αρεοπαγίτες ακύρωσαν την απομάκρυνση του ύπατου μεγάλου ταξιάρχη του ύπατου συμβουλίου του 33ου βαθμού του Σκωτικού Τύπου, ο οποίος διαχειρίζεται τεράστια χρηματικά ποσά. Τα εσωτερικά των τεκτόνων άρχισαν να έρχονται στη δημοσιότητα σε μια περίοδο που η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος έχει επιχειρήσει «άνοιγμα» στο ευρύ κοινό, δημοσιεύοντας για πρώτη φορά πριν από λίγες ημέρες φωτογραφίες από το «άβατο» του Τεκτονικού Μεγάρου Πειραιά. Το τελευταίο διάστημα, η Μεγάλη Στοά αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο, επιχειρώντας ενδεχομένως να αποτινάξει την εικόνα της μυστικοπαθούς οργάνωσης, καθώς σταδιακά δίνει στη δημοσιότητα φωτογραφικό υλικό από το εσωτερικό τεκτονικών μεγάρων στην Αττική, που κρατούσαν επί δεκαετίες ερμητικά κλειστές τις πόρτες τους.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα