Χωρίς συναίσθημα και αναστολές ο πατέρας της Άννυ λέει ο ψυχίατρος

Ως μάρτυρας υπεράσπισης της μητέρας της Άννυ, Δημητρίνα Μπορίσοβα, εξετάστηκε σήμερα ο ψυχίατρος, Δημήτρης Σούρας. Νωρίτερα το δικαστήριο προχώρησε στην ανάγνωση των εγγράφων της δικογραφίας.

Πλέον η δίκη για την υποθεση μπαίνει στην τελική της ευθεία και αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον την επόμενη εβδομαδα οι απολογίες των κατηγορουμένων, η πρόταση της εισαγγελέως και εν συνέχεια η ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

 

"Αντίκρισα μία γυναίκα που είχε υποστεί απόλυτο σοκ... Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε κατάθλιψη"


Ο κ. Σούρας κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι εξέτασε τη μητέρα της Άννυ την ημέρα της σύλληψης της και αφού είχε μάθει τα τραγικά νέα για την τύχη της κόρης της.
"Επισκέφθηκα τη μητέρα της Άννυ μία ημερα πριν τη σύλληψη της. Αντίκρισα μία μητέρα που ηταν χάλια, δεν μπορούσε να μίλησει, ήταν χαμένη, είχε υποστεί το απόλυτο σοκ".
Ο κ. Σούρας εξέφρασε την κατηγορηματική του πεποίθηση πως η μητερα δεν έχει καμία σχέση με όλα όσα συνέβησαν.
"Ηταν μια γυναικα που έχει υποστεί το απόλυτο σοκ, όταν έμαθε από τα χείλια του άνδρα της τι είχε συμβεί στο παιδί της. Έτσι όπως σοκαρίστηκε, από την πρώτη στιγμη είπα ότι δεν έχει σχέση με αυτά.
Το πένθος έχει πέντε στάδια. Αυτή τη στιγμη η μητέρα της Άννυ βιώνει το στάδιο της κατάθλιψης γί αυτό και σας κάνει εντύπωση που δεν φωνάζει, δεν χτυπιέται κλπ. Μου είπε "βασανίζομαι διότι δεν κατάλαβα με ποιον άνθρωπο είχα να κάνω και έκανε αυτό στο παιδί μου"".
Για τον 28χρόνο πατέρα της Άννυ, Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ, ο κ. Σούρας έκανε λόγο για έναν άνθρωπο στον οποίο υπάρχει "άρση αναστολών", προσθέτοντας πως "ένας άνθρωπος που έκανε αυτά στο παιδί του, δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα!"
"Οταν έκανε αυτά που έκανε ειναι δυνατόν να μην το σκοτώσει, φυσικά και το σκότωσε.Το κερασάκι είναι ότι δεν υπάρχει συναίσθημα και όταν δεν υπάρχει συναίσθημα, δεν υπάρχουν αναστολές. Όταν δεν υπάρχει συναίσθημα δεν υπάρχουν ενοχές, δεν μετανιώνει, δεν υπάρχει μεταμέλεια" κατέληξε ο κ. Σούρας.
Αυτή η τοποθέτηση του ψυχιάτρου προκάλεσε την έντονη αντιπαράθεση του με τον συνήγορο υπεράσπισης του 28χρονου, Παναγιώτη Χρυσικάκη.

 

Αδελφός Μπορίσοβα

 

Για τη συνάντηση που είχε με τον Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ, μετά το Πάσχα του 2015 (γύρω στις 20 Απριλίου 2015) στη Βουλγαρία κατέθεσε στο Δικαστήριο ο αδελφός της Δημητρίνα Μπορίσοβα.
Χωρίς τίποτα να μαρτυρά τη φρίκη που είχε προηγηθεί και την τύχη της Άννυ, ο Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ, όπως ανάφερε ο μαρτυρας, είχε συναντηθεί μαζί του για να του δώσει χρήματα. "Επρεπε να έρθει ο Στάνισλαβ να μου φέρει λεφτά επειδή είχαμε προβλήματα με το διαμέρισμα και μου είπε ότι πρέπει να φύγει".

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως όταν τον ρώτησε πώς ήταν η αδελφή του και η μικρή, και εκείνος του απάντησε πως ήταν καλά. "Η αδελφή μου δεν έχει ανάμιξη σε αυτό. Μας βοηθούσε παρά πολύ και πάντα ήταν δίπλα στο παιδί, όταν χρειάζονταν κάτι, ήταν πάντα παρούσα. Περίπου μέχρι 3,5 ετών έμεινε Άννυ, μαζί μας στη Βουλγαρία. Του Αγίου Βαλεντίνου, το 2015, η αδελφή μου, μας ζήτησε να την πάρει στην Ελλάδα. Από ό,τι κατάλαβα ο Στάνισλαβ ήθελε να πάρουν τη μικρή, διότι η αδελφή μου μας έστελνε λεφτά για μικρή" κατάθεσε ο μαρτυρας.

Πρόεδρος: Σας είχε εκφράσει παράπονα για άσκηση βίας σωματικής και λεκτικής απο τον Στάνισλαβ;
Μάρτυρας: Όχι.
Πρόεδρος: Ως προς το παιδί είχε πει ποτε η αδελφής σας οτι του ασκεί βία;
Μάρτυρας: Όχι μπροστά μας δεν είχε γίνει ποτε κάτι τέτοιο, ούτε η μικρή είχε κάνει παράπονα.
Πρόεδρος: Θα ανησυχούσατε αν σας έλεγε η αδελφή σας οτι πήγε στη Γερμανία και άφησε το παιδί στο Στάνισλαβ;
Μάρτυρας: Όχι και άλλη φορά την είχε πάρει, οταν έμενε μαζί μας και δεν υπήρχε λόγος ανησυχίας.
Πρόεδρος: Η άποψη σας για πρώτο κατηγορούμενο σε σχέση με την ανατροφή της Άννυ, ποια ειναι;
Μάρτυρας: Νομίζω ότι ήταν καλός διότι έδειχνε ότι την αγαπάει.
Πρόεδρος: Γνωρίζετε αν ο πρώτος κατηγορουμενος και η αδελφή σας έκαναν χρήση ναρκωτικών;
Μάρτυρας: Όχι,

Ο μάρτυρας σε ερωτήση της εισαγγελέως για τον 30χρόνο Βούλγαρο Νασίφ Αχμέντοφ κατέθεσε πως τον Νικολάι τον είχε δει μόνο μια φορά και δεν τον γνωρίζει καλά.
Εισαγγελέας: Ο Σάββας που έβρισκε τα χρήματα και σας τα έδινε;
Μάρτυρας: Από την αδελφή μου.
Σύνεδρος: Είχατε παει στο διαμέρισμα της Μιχάηλ Βόδα;
Μάρτυρας: Εγώ προσωπικά δεν είχα φύγει απο τη Βουλγαρία μέχρι τότε που έγινε αυτο με την Άννυ.
Σύνεδρος: Για ποιο λόγο σας έφερε χρήματα ο Στάνισλαβ;
Μάρτυρας: Έπρεπε να πληρώσουμε το ενοίκιο.

Η δίκη συνεχίζεται την προσεχή Τρίτη

newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα