Κατάθεση - σοκ από ψυχίατρο για τον πατέρα της Άννυ

Σοκ προκάλεσε στην δικαστική αίθουσα του Μικτού Ορκωτού όπου εκδικάζεται η αποτρόπαια δολοφονία της 4χρονης Άννυ, τα όσα είπε στην κατάθεσή του ο ψυχίατρος Ματθαίος Έξαρχου που εξέτασε τον πατέρα της μικρής μετά το έγκλημα. «Ρώτησα γιατί; Γιατί δεν το πήρε το παιδί του στην πλάτη του, σε μια κουβέρτα, σε ένα σεντόνι να πάει να το θάψει αλλά προτίμησε να το τεμαχίσει. Η απάντησή του ήταν ότι το παιδί ήταν βαρύ.  Εκεί σταμάτησα...»

Ο ψυχίατρος που εξέτασε τον δράστη κατόπιν εντολής της ανακρίτριας είπε ότι «Μάλλον φοβόταν, όχι όμως τόσο την αστυνομία όσο την μητέρα της, μη το μάθει... Φοβόταν μη μάθει ότι πέθανε η Άννυ... απύθμενη σκληρότητα».

Περιγράφοντας το προφίλ του πατέρα της Άννυ, ο οποίος αρνείται ότι δολοφόνησε το παιδί του αλλά ομολογεί ότι το τεμάχισε, ο ψυχίατρος  έκανε λόγο για "επιθετικό άνθρωπο" που είχε συχνούς διαπληκτισμούς με τη σύντροφό του. "Σε εμένα δεν ανέφερε περιστατικά βίας με το παιδί του. Μου είπε ότι το αγαπούσε και το πρόσεχε", ωστόσο πρόσθεσε ο ψυχίατρος "Δείχνει έλλειψη μεταμέλειας και εκλογικεύει το γεγονός ότι έχει βλάψει άλλους".

Ο κ. Εξαρχου ανέφερε στο δικαστήριο πως ο κατηγορούμενος του ομολόγησε τον τεμαχισμό του παιδιού του, υποστηρίζοντας ότι το έκανε ακολουθώντας τις συμβουλές του συγκατηγορουμένου του Νικολάι, προκειμένου να μην βρεθεί το πτώμα επειδή είχε ανοιχτούς λογαριασμούς με την αστυνομία αλλά και γιατί φοβόταν την γυναίκα του.

Σε ερώτηση της πρόεδρου της έδρας για το πως εξηγεί αυτός ως επιστήμονας τον τεμαχισμός που έχει ομολογήσει και ο ίδιος ο κατηγορούμενος, ο μάρτυρας απάντησε πως «Δεν υπάρχει βιβλιογραφία για αυτό το πράγμα... στη κατάταξη των ψυχικών νόσων».

Πρόεδρος: Άρα δεν θεωρείται ότι υπάρχει ψυχική νόσος, όταν κάποιος πάει να τεμαχίσει το παιδί του...

Μάρτυρας: Όχι ...

Πρόεδρος: Μετά τον τεμαχισμό πήγε και πούλησε παιχνίδι του παιδιού του. Μπορείτε να σκιαγραφήσετε το προφίλ του κατηγορουμένου με βάση αυτό;

Μάρτυρας: Την έχω σκιαγραφήσει δεν αλλάζει η άποψη μου από αυτό το στοιχείο.

Εισαγγελέας: Πως σας είπε ότι το παιδί πέθανε;

Μάρτυρας: Μου είπε ότι ο Νικολάι του είπε ότι το παιδί δεν είχε σφυγμό.

Εισαγγελέας: Είπατε ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει το προφίλ ανθρώπου που θα έκανε κακό στο παιδί του... Το προφίλ ανθρώπου όμως που θα τεμάχιζε.. .δεν είναι λίγο αντιφατικό όλο αυτό;

Μάρτυρας: Τι να πω; Ήθελε να εξαφανίσει τα στοιχεία. Στη παγκόσμια ψυχιατρική κατάσταση ψυχικών νόσων δεν υπάρχει κάτι που να λέει πως όποιος τεμαχίσει το παιδί του πάσχει από αυτό... Είναι κάτι άλλο. Έχει στο μυαλό του κάποιος ένα σχέδιο, θα κάνω αυτό για να μην πάθω εγώ κάτι. "

 

ΕΝΟΧΟ ΜΥΣΤΙΚΟ

Για ένοχο μυστικό που οι κατηγορούμενοι δεν έχουν αποκαλύψει σχετικά με τη δολοφονία της Άννυ, έκανε κατ' επαναλήψη λόγο στο δικαστήριο, ο έτερος ψυχίατρος που εξέτασε τον κατηγορούμενο Γιάννης Παπαδάτος.

Ο δικαστικός πραγματογνώμονας ανέφερε πως όταν είδε στις φυλακές της Κέρκυρας τον πατέρα της Άννυ, διέγνωσε ότι πρόκειται για ψυχοπαθολογική προσωπικότητα που "δεν έχει έλλειψη καταλογισμού... ξέρει τι κάνει"

Όπως σημείωσε : "Και ναρκωτικά να πάρεις θυμάσαι τις πράξεις σου... ωστόσο ο κατηγορούμενος έχει αντιφάσεις στις καταθέσεις του. Ήταν σιωπηλός με τις συνθήκες θανάτου. Τον ρώτησα τι σκέφτηκε όταν είδε το πτώμα του παιδιού και μου είπε δεν θυμάται. Μου είπε ότι την είδε το πρωί νεκρή. Φώναξε τον Νικολάι και εκείνος του είπε ότι το παιδί ήταν νεκρό. Η μητέρα δεν ευθύνεται σε τίποτα, είναι το θύμα της ιστορίας..."

Ωστόσο αυτό που προκάλεσε αίσθηση ήταν η αναφορά του κ. Παπαδάτου πως "Κάτι κρύβουν. Ποιος μπορεί να ξέρει; Σεξουαλικού τύπου ίσως. Αυτό είναι κάτι που είναι προσωπική μου άποψη  με βάση τις ψυχιατρικές μου γνώσεις και την εμπειρία μου".

Πρόεδρος: Μήπως κρύβεται εμπόριο οργάνων;

Μάρτυρας: Όχι.

Πρόεδρος: Πιστεύετε ότι το παιδί κινδύνευε με τον πατέρα του όσο εμενε μαζί του;

Μάρτυρας: Όχι, κάθε άνθρωπος αγαπάει το παιδί του, κάτι έγινε δεν ξέρω, το ξέρουν οι κατηγορούμενοι και δεν το λένε. Δε είναι αποτέλεσμα της προσωπικότητας του. Δεν αποκλείω να συμμετείχε σε μια αρνητική πράξη για την Άννυ. Αυτό, όμως, που έκανε εντύπωση είναι ότι εμμέσως ο Σάββας μου είπε ότι ο Νικολάι μπορεί κάτι να του έκανε στο παιδί. Φάνηκε σαν κάτι να ήθελε να πει αλλά δεν μου το είπε..."

 

enikos


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα