Το σκάνδαλο της Μασονικής Στοάς στην Ελλάδα

Σκάνδαλο υπεξαίρεσης στη Μεγάλη Στοά της Ελλάδας φέρνει αντιμέτωπο με κακουργήματα τον υπεύθυνο του λογιστηρίου και τους στενούς συνεργάτες του, μετά την ποινική δίωξη που άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Στοιχεία που δείχνουν υπεξαίρεση η οποία ανέρχεται στα δύο εκατομμύρια ευρώ έχει στα χέρια της Οικονομική Αστυνομία η οποία διενήργησε έλεγχο στη Μεγάλη Στοά που στεγάζεται στο κτίριο της Αχαρνών.

Τα αποτελέσματα του ελέγχου αυτού, αλλά και η έρευνα των εισαγγελικών αρχών οδήγησαν ήδη στην άσκηση ποινικής δίωξης για τα αδικήματα της κακουργηματικής υπεξαίρεσης καθώς και για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σ’ αυτήν σε βάρος του λογιστή της μεγάλης Στοάς της Ελλάδος και των συνεργατών του.

Όλα ξεκίνησαν μετά τις καταγγελίες που έκανε μέλος της Τεκτονικής Στοάς, ο οποίος έκανε λόγο για παρατυπίες στη διαχείριση των συνδρομών των μελών.

Παρότι η καταγγελία αναφερόταν σε υπεξαίρεση ύψους 350.000 η έρευνα δεν άργησε να διαπιστώσει πως η «μαύρα τρύπα» στο Τεκτονικό Ίδρυμα είχε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις.

Η Οικονομική Αστυνομία που διενήργησε τον έλεγχο διαπίστωσε διαρροές δύο εκατομμυρίων ευρώ κατά τη διάρκεια των ετών 2006-2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την έρευνα προέκυψε ακόμα ότι η Στοά δεν κατέβαλε ΦΠΑ με αποτέλεσμα το ΣΔΟΕ να προχωρήσει ήδη στον άμεσο καταλογισμό απόδοσης ΦΠΑ ύψους 28.000 ευρώ.

Ενδεικτικό των παρατυπιών της Μεγάλης Στοάς ήταν η αποκάλυψη πως δεν είχε εκδοθεί ούτε καν ΑΦΜ που να συνοδεύει τα οικονομικά στοιχεία που καταγράφονται στα βιβλία του Τεκτονικού Ιδρύματος.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα