Ο Τόσκας διέταξε έκτακτο δημοσιονομικό έλεγχο στο Πυροσβεστικό Σώμα

Έκτακτη διενέργεια δημοσιονομικού ελέγχου στο Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος διέταξε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Τον έλεγχο θα διενεργήσει η Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών και αφορά σε εκκρεμείς οφειλές του Πυροσβεστικού Σώματος προς την υπηρεσία NSPA (NATO Support and Procurement Agency) για την τεχνική, πτητική και εφοδιαστική υποστήριξη εναερίων μέσων πυρόσβεσης, όσο και γενικότερα τη διασφάλιση της χρηστής διαχείρισης στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Η διενέργεια ελέγχου κατέστη αναγκαία, καθώς το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος επικαλέστηκε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα εξέτασης ή επίλυσης διαφορών που αφορούν στην τιμολόγηση υπηρεσιών.

Οι εκκρεμείς προς διερεύνηση οφειλές προς το ΝΑΤΟ -σύμφωνα με την υπηρεσία NSPA - αγγίζουν τα 8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 7,1 εκατ. ευρώ αφορούν στην τριετία 2012-2014.

Πηγές του "Π" ανέφεραν ότι η παρέμβαση του ΣΔΟΕ και ο κατεπείγον έλεγχος στο Π.Σ έγινε κατόπιν αιτήματος που υπέβαλε η προσωρινή ηγεσία τουΣώματος διότι δήλωσε αδυναμία ελέγχου των ισολογισμών της, αφού προκύπτει διαφορά στην οφειλή των ποσών που εμφανίζεται να ζητά υπηρεσία του ΝΑΤΟ για τη συντήρηση του στόλου της πυροσβεστικής συγκριτκά με όσα έχει υπολογίσει η Πυροσβεστική.

Τονίζεται ότι το 2015 δεν είχε γίνει ο σχετικός έλεγχος.

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα