Η μητέρα του Μπεν μετά τα ίχνη αποσύνθεσης: Προσπαθώ να μείνω δυνατή

Ενδείξεις αποσύνθεσης εντόπισαν οι αστυνομικές αρχές στο σημείο που διεξάγονται οι έρευνες για τον Μπεν.

Τις ενδείξεις εντόπισαν οι Βρετανοί αστυνομικοί, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής των ερευνών Jon Cousins, μιλώντας στη Mirror.

Όπως εξήγησε οι ενδείξεις εντοπίστηκαν στο δείγμα χώματος που εστάλη προς επεξεργασία στα βρετανικά εργαστήρια με τα οποία συνεργάζονται οι Βρετανοί αστυνομικοί.

Ωστόσο, οι ειδικοί της σήμανσης δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να εξακριβώσουν αν τα στοιχεία της αποσύνθεσης προέρχονται από άνθρωπο.

Σε δείγματα που είχαν παρθεί από άλλα μέρη των ερευνών βρέθηκαν ίχνη αποσύνθεσης από ένα σκυλί και μια νυχτερίδα. Ο Jon Cousins έκανε λόγο για μια «περιοχή που έχει μεγάλο ενδιαφέρον».

«Αρχίσαμε να σκάβουμε στη βάση μιας ενώς δέντρου μετά από μια φωτογραφία που έδειξε ότι φυτεύτηκε όταν το παιδί είχε ήδη εξαφανιστεί. Αξιωματικοί ανέλυσαν την εικόνα και διαπίστωσαν ότι τραβήχτηκε 10 μέρες μετά την εξαφάνιση του μικρού Μπεν. Είναι η παλιότερη καταγραφή και αυτός είναι ο λόγος που επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας σε αυτό το σημείο», είπε ο Cousins.

Μετά τα νέα δεδομένα ενημερώθηκε και η τραγική μητέρα του Μπεν, η Κέρι Νίνταμ, που εδώ και 25 χρόνια ανεβαίνει τον δικό της γολγοθά.

Μιλώντας στη Mirror μετά την εύρεση αποδείξεων αποσύνθεσης, που ίσως να έχουν σχέση με το παιδί της, η κυρία Νίνταμ δήλωσε: ««Προσπαθώ να διατηρήσω ανοιχτό το μυαλό μου και να παραμείνω δυνατή μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα (σ.σ.: δείγματα έχουν σταλεί σε ειδικό εργαστήριο στο Αμπερντίν της Σκωτίας και ήδη αναλύοναι ενδελεχώς). Ελπίζω ότι αυτό θα συμβεί σύντομα».

 

Πλέον μια φωτογραφία μπαίνει στο επίκεντρο των ερευνών.

Πρόκειται

για φωτογραφία από το χωράφι όπου φέρεται να θάφτηκε, κατά λάθος κατά τη διάρκεια χωματουργικών εργασιών, ο μικρός Μπεν. Μια φωτογραφία που εκτιμάται πως τραβήχτηκε σχεδόν 10 μέρες μετά την εξαφάνιση του παιδιού, τον Αύγουστο του 1991 δηλαδή. Τη βρήκαν ενώ αναζητούσαν στοιχεία για τις αλλαγές που έχουν γίνει στο σημείο τα τελευταία 25 χρόνια.

Την Τετάρτη οι υπεύθυνοι της βρετανικής αστυνομίας άνοιξαν στους δημοσιογράφους το σπίτι όπου έμενε ο μικρός Μπεν και η οικογένεια του το καλοκαίρι του 1991. Οι ειδικοί ενδέχεται, ίσως και εντός της ημέρας, να ξεριζώσουν τα δέντρα που φυτεύτηκαν μετά την εξαφάνιση του Μπεν, ενώ σκοπεύουν επίσης να βυθίσουν στο χώμα ειδικούς δειγματοληπτικούς σωλήνες για τη συλλογή δειγμάτων χώματος που θα αναλυθούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια των Βρετανών, μήπως τυχόν εντοπιστούν αποξηραμένα ανθρώπινα πτωματικά υγρά που θα μπορούσαν μετά από κατάλληλη ανάλυση να δώσουν τυχόν απαντήσεις έστω και μετά από 25 ολόκληρα χρόνια.

«Έχουμε μια φωτογραφία που πιστεύουμε ότι έχει τραβηχτεί περίπου 10 ήμερες μετά την εξαφάνιση του Μπεν και μας έχει δώσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με το χωράφι και ποια δέντρα βρίσκονταν τότε στην περιοχή. Πιστεύουμε ότι κάποια δέντρα που βρίσκονται τώρα γύρω από το σπίτι δεν υπήρχαν τότε και σήμερα οι έρευνες επικεντρώνονται γύρω από αυτά τα δέντρα» είπε ο επικεφαλής των ερευνών Τζον Κάζινς.

Πέρα απ’ αυτό, υπάρχει και μια φωτογραφία που δείχνει τον μικρό Μπεν να φοράει ένα ζευγάρι σανδάλια που είχαν αγοραστεί κατά την παραμονή της οικογένειας στην Κω. «Υπάρχουν μαρτυρίες πως ίσως την ημέρα της εξαφάνισης φορούσε τα ίδια σανδάλια», πρόσθεσε ο Κάζινς. Από την πρώτη μέρα, άλλωστε, οι ερευνητές της βρετανικής αστυνομίας εκτός από οστά και κομμάτια υφάσματος, αναζητούν και τα κουμπώματα από τα παπούτσια που παιδιού.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα