Εξελίξεις στην υπόθεση του μικρού Μπεν: Βρέθηκαν ίχνη αποσύνθεσης

Οι βρετανικές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην Κω και ερευνούν τις νέες μαρτυρίες για το που μπορεί να είναι θαμμένος ο μικρός Μπεν Νίνταμ έκαναν μια ανακάλυψη.

Κάτω από το δέντρο που εικάζεται πως είναι θαμμένος ο μικρός βρέθηκαν ίχνη αποσύνθεσης, χωρίς όμως να έχει εξακριβωθεί το που ανήκουν.

Ίχνη αποσύνθεσης εντόπισαν λίγα μέτρα μακριά από το δέντρο που βρίσκεται πίσω από το σπίτι της οικογένειας του Μπεν και γύρω από το οποίο συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς τις έρευνές τους οι αστυνομικοί από την Βρετανία.

Σύμφωνα με τη «Mirror», ο ντετέκτβ Τζον Κάσινς ​​αποκάλυψε ότι θα εξετάσει προσεκτικά μια περιοχή στον ελαιώνα πίσω από την αγροικία, όπου ο Μπεν εξαφανίστηκε, ενώ δείγματα εδάφους στέλνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και ακόμη οι ιατροδικαστές δεν ξέρουν αν πρόκειται για ίχνη αποσύνθεσης από ζώο ή από άνθρωπο.

Πλέον μια φωτογραφία μπαίνει στο επίκεντρο των ερευνών.

Πρόκειται για φωτογραφία από το χωράφι όπου φέρεται να θάφτηκε, κατά λάθος κατά τη διάρκεια χωματουργικών εργασιών, ο μικρός Μπεν. Μια φωτογραφία που εκτιμάται πως τραβήχτηκε σχεδόν 10 μέρες μετά την εξαφάνιση του παιδιού, τον Αύγουστο του 1991 δηλαδή. Τη βρήκαν ενώ αναζητούσαν στοιχεία για τις αλλαγές που έχουν γίνει στο σημείο τα τελευταία 25 χρόνια.

Την Τετάρτη οι υπεύθυνοι της βρετανικής αστυνομίας άνοιξαν στους δημοσιογράφους το σπίτι όπου έμενε ο μικρός Μπεν και η οικογένεια του το καλοκαίρι του 1991. Οι ειδικοί ενδέχεται, ίσως και εντός της ημέρας, να ξεριζώσουν τα δέντρα που φυτεύτηκαν μετά την εξαφάνιση του Μπεν, ενώ σκοπεύουν επίσης να βυθίσουν στο χώμα ειδικούς δειγματοληπτικούς σωλήνες για τη συλλογή δειγμάτων χώματος που θα αναλυθούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια των Βρετανών, μήπως τυχόν εντοπιστούν αποξηραμένα ανθρώπινα πτωματικά υγρά που θα μπορούσαν μετά από κατάλληλη ανάλυση να δώσουν τυχόν απαντήσεις έστω και μετά από 25 ολόκληρα χρόνια.

«Έχουμε μια φωτογραφία που πιστεύουμε ότι έχει τραβηχτεί περίπου 10 ήμερες μετά την εξαφάνιση του Μπεν και μας έχει δώσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με το χωράφι και ποια δέντρα βρίσκονταν τότε στην περιοχή. Πιστεύουμε ότι κάποια δέντρα που βρίσκονται τώρα γύρω από το σπίτι δεν υπήρχαν τότε και σήμερα οι έρευνες επικεντρώνονται γύρω από αυτά τα δέντρα» είπε ο επικεφαλής των ερευνών Τζον Κάζινς.

Πέρα απ’ αυτό, υπάρχει και μια φωτογραφία που δείχνει τον μικρό Μπεν να φοράει ένα ζευγάρι σανδάλια που είχαν αγοραστεί κατά την παραμονή της οικογένειας στην Κω. «Υπάρχουν μαρτυρίες πως ίσως την ημέρα της εξαφάνισης φορούσε τα ίδια σανδάλια», πρόσθεσε ο Κάζινς. Από την πρώτη μέρα, άλλωστε, οι ερευνητές της βρετανικής αστυνομίας εκτός από οστά και κομμάτια υφάσματος, αναζητούν και τα κουμπώματα από τα παπούτσια που παιδιού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα