Yπόθεση Μπεν: Φύτεψαν δέντρο για να εξαφανίσουν το θάνατό του;

Μια φωτογραφία η οποία εξετάζεται με προσοχή ίσως οδηγήσει την έρευνα των Βρετανών αστυνομικών από το νότιο Γιοκσάιρ στο σημείο όπου μπορεί να είναι θαμμένος ο Μπεν Νίντσαμ στην Κω.

Κατά τη χθεσινή τρίτη μέρα των ερευνών οι Βρετανοί μελέτησαν φωτογραφίες των τελευταίων 25 ετών από την αγροικία, όπου διεξάγονται οι έρευνες και εντόπισαν ένα δέντρο που δεν υπήρχε όταν εξαφανίστηκε το ηλικίας 21 μηνών αγόρι. Όμως βρισκόταν εκεί όταν τραβήχτηκε η φωτογραφία σχεδόν δέκα μέρες μετά την εξαφάνιση τον Αύγουστο του 1991.

Στο σημείο δίνεται ιδιαίτερη έμφαση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το δέντρο φυτεύτηκε για να «κουκουλωθεί» ο θάνατος του μικρού στο τρομερό δυστύχημα. «Έχουμε τη φωτογραφία που πιστεύουμε ότι τραβήχτηκε περίπου δέκα μέρες μετά την εξαφάνιση του Μπεν και μας έχει δώσει κάποιες πληροφορίες σχετικά με το χωράφι και ποια δέντρα βρίσκονταν τότε στην περιοχή. Πιστεύουμε ότι κάποια δέντρα που βρίσκονται τώρα γύρω από το σπίτι δεν υπήρχαν τότε και σήμερα οι έρευνες επικεντρώνονται τριγύρω τους» ανέφερε ο επικεφαλής τω ερευνών Τζον Κάζινς και αποκάλυψε ότι τις επόμενες ώρες θα ξεριζώσουν τα δέντρα.

Οι ερευνητές σκοπεύουν επίσης να βυθίσουν στο χώμα ειδικούς δειγματοληπτικούς σωλήνες για τη συλλογή δειγμάτων που θα αναλυθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια των Βρετανών μήπως τυχόν εντοπιστούν αποξηραμένα ανθρώπινα πτωματικά υγρά.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα