Κρήτη: Φυλάκιση 20 χρόνων στους γονείς για τον φρικτό θάνατο 3χρονου

Ποινή κάθειρξης 20 χρόνων επέβαλε σήμερα, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης στους δύο κατηγορούμενους από τη Βουλγαρία, για τον θάνατο ενός αγοριού 3 χρόνων με καυτό νερό, τον Μάρτιο του 2014, στο χωριό Σκούρβουλα του Ηρακλείου.

Τον Μάρτιο του 2014, η 19χρονη μητέρα που ζούσε με τον τότε σύντροφό της στα Σκούρβουλα, μετέφερε στο κέντρο υγείας Μοιρών, το αγοράκι της που ήταν ήδη νεκρό.

Η ιατροδικαστική εξέταση κατέδειξε ότι ο άτυχος 3χρόνος, είχε υποστεί βαριά εγκαύματα, τρίτου βαθμού με καυτό νερό, μέχρι θανάτου, με τη μητέρα του να ισχυρίζεται ότι του έριχνε καυτό νερό στην πλάτη για να τον βοηθήσει να κάνει την ανάγκη του.

Στο εδώλιο κάθισαν η 21χρονη, μητέρα του παιδιού και ο 31χρονος σύντροφός της, την περίοδο που έγινε το έγκλημα, που πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Κατά τη σημερινή διαδικασία έριχναν ο ένας στον άλλον την ευθύνη, για το θάνατο του μικρού αγοριού. Τελικά το δικαστήριο τους καταδίκασε από 20 χρόνια κάθειρξη καθώς στην 21χρονη αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και στον 31χρονο το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων όπως πρωτόδικα, για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα