Θηλυκή συμμορία έκανε διαρρήξεις με... τραπουλόχαρτα!

Θηλυκή συμμορία, που δρούσε στον Πύργο Ηλείας, κατάφερε να ανοίξει 16 σπίτια χρησιμοποιώντας... τραπουλόχαρτα!

Οι πέντε γυναίκες άρπαξαν με αυτόν τον τρόπο χρήματα και κοσμήματα συνολικής αξίας άνω των 70.000 ευρώ. Πρόκειται για τέσσερις ενήλικες, ηλικίας 33, 25, 21 και 19 ετών, και για μία ανήλικη 15 ετών, που «χτυπούσαν» από τις 7 Ιουνίου έως τις 3 Σεπτεμβρίου.

Οι «αετονύχισσες» προτιμούσαν τις πρωινές ώρες, αφού βεβαιώνονταν ότι οι ένοικοι έφευγαν από τα σπίτια για δουλειές ή ψώνια. Από νωρίς έστηναν καρτέρι για να είναι σίγουρες ότι δεν ήταν κανείς στα διαμερίσματα και έπειτα προχωρούσαν στη διάρρηξη με βασικό «εργαλείο» την τράπουλα. Μέσα σε λίγα λεπτά κατάφερναν ανενόχλητες να αρπάξουν ό,τι πολύτιμο έβρισκαν, όπως μετρητά και κοσμήματα, φροντίζοντας να αποφεύγουν τα βαριά αντικείμενα.

Ετσι, οι τέσσερις γυναίκες και το κορίτσι άρπαξαν μέσα σε τρεις μήνες χρήματα και κοσμήματα που η συνολική αξία τους ξεπερνά τις 70.000 ευρώ. Πάντως, η έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου συνεχίζεται για την εξιχνίαση και άλλων κλοπών.

Οι γυναίκες δεν συνελήφθησαν, λόγω παρέλευσης του Αυτοφώρου, αλλά σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα