Μυστήριο με τον πιθανό τζιχαντιστή στην Ασπροβάλτα

Μυστηρίο η υπόθεση με πρωταγωνιστή τον 49χρονο Γάλλο που εμβόλισε ένα συμβατικό αυτοκίνητο της αστυνομίας στην περιοχή της Ασπροβάλτας.

Ο 49χρονος ο οποίος μπήκε στη χώρα μας από την Τουρκία αρχικά κρατήθηκε για δύο ημέρες στους Κήπους για να γίνει εξακρίβωση στοιχείων. Ωστόσο σε βάρος του δεν εκκρεμούσε το παραμικρό και αφέθηκε ελεύθερος.

Οι υπόνοιες όμως που υπήρχαν ότι ο 49χρονος ενδέχεται να είχε σύνδεση με τζιχαντιστές, υποχρέωσε την αστυνομία να τον θέσει υπό παρακολούθηση και άντρες της που επέβαιναν σε αυτοκίνητο με συμβατικές πινακίδες τον εντόπισαν στην περιοχή της Ασπροβάλτας.

Μόλις όμως ο Γάλλος τους αντιλήφθηκε επιτέθηκε στο αυτοκίνητο και το εμβόλισε, φωνάζοντας σύμφωνα με το Daily Thess, «Αλλάχου Ακμπάρ», είδηση όμως που δεν επιβεβαιώνεται από την αστυνομία.

Τελικά ακινητοποιήθηκε και σήμερα οδηγήθηκε κατηγορούμενος στο αυτόφωρο μονομελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Στο δικαστήριο ο 49χρονος από τη Γαλλία ισχυρίστηκε ότι προχώρησε στην πράξη του επειδή πίστευε ότι αυτοί που τον παρακολουθούσαν ήταν κλέφτες. Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν ότι τον παρακολουθούσαν καθώς ήταν "ύποπτος για τα ταξίδια που είχε κάνει το προηγούμενο διάστημα".

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Daily Thess, ο 49χρονος πριν την Τουρκία είχε βρεθεί στην Υεμένη, το Ιράν και το Ιράκ. Το δικαστήριο καταδίκασε τον κατηγορούμενο σε 15 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή για απείθεια, φθορά και απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης ενώ διέταξε και την απέλασή του.

 

antenna

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα