Επεισόδια στο υπ.Εργασίας. ΜΑΤ κατά ξενοδοχοϋπαλλήλων

Ένταση στο  υπουργείο Εργασίας ανάμεσα σε ξενοδοχοϋπαλλήλους και δυνάμεις των ΜΑΤ.  Όλα ξεκίνησαν όταν  λίγο πριν τις 11:30 το πρωί ξενοδοχοϋπαλλήλοι  που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας  για τις περικοπές που του ς έχουν γίνει έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και μπήκαν στη στοά όπου είναι η είσοδος του υπουργείου.

Οι συγκεντρωμένοι κατάφεραν και ξήλωσαν από την κεντρική είσοδο κάποια από τα γράμματα της πινακίδας που γράφει «Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης» με τις συμπλοκές να συνεχίζουν χωρίς οι αστυνομικές να προβαίνουν σε χρήση χημικών.

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του συνδικάτου Νίκος Παπαγεωργίου από τη στιγμή που θα βγαίνουν στη σύνταξη οι ξενοδοχοϋπάλληλοι θα εισπράττουν το εφάπαξ μειωμένο κατά 20% έπειτα και από την προηγούμενη μείωση που επήλθε με το κούρεμα 29,7% από το 2012.

Αυτή η μείωση επέρχεται, όπως υποστηρίζουν, έπειτα από απόφαση του υφυπουργού Εργασίας του Τάσου Πετρόπουλου ο οποίος «ήρε τη διαφωνία της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΠΙΤ με την Κυβερνητική Επίτροπο και επέβαλε τη νέα περικοπή στις εφάπαξ παροχές του Ιδιωτικού Τομέα».

Παράλληλα, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι διαμαρτύρονται γιατί η καταβολή του επιδόματος ασθένειας που κανονικά πρέπει να λαμβάνουν μέσα σε 15 ημέρες καθυστερεί μέχρι και 9 μήνες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα