Κυνήγι ύποπτου τζιχαντιστή στην Θεσσαλονίκη

Πρωταγωνιστής ενός πρωτοφανούς περιστατικού έγινε ένας 49χρονος Γάλλος, αραβικής καταγωγής, που βρισκόταν υπό παρακολούθηση από τις ελληνικές αστυνομικές Αρχές ως ύποπτος για σχέσεις με τζιχαντιστές. Το βράδυ της Κυριακής στην περιοχή της Ασπροβάλτας Θεσσαλονίκης εμβόλισε υπηρεσιακό όχημα της ΕΛ.ΑΣ. που τον ακολουθούσε, ενώ ταυτόχρονα φέρεται ότι φώναζε «Αλλάχ άκμπαρ» (Ο Θεός είναι μεγάλος).

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Πανευρωπαϊκό Κέντρο Αντιμετώπισης Ισλαμικής Τρομοκρατίας θεωρεί τον 49χρονο ύποπτο για σχέσεις με ομάδες τζιχαντιστών, καθώς οι ευρωπαϊκές μυστικές υπηρεσίες διαπίστωσαν ότι την τελευταία πενταετία είχε ταξιδέψει πολλές φορές στην Υεμένη, στο Ιράκ και στο Ιράν. Γι' αυτό έχει εκδώσει ειδικό δελτίο επιτήρησης και παρακολούθησης, που σημαίνει ότι σε κάθε χώρα που επισκέπτεται εφαρμόζεται το μέτρο του «ειδικού ελέγχου προσώπων για λόγους ασφαλείας».

Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που βρίσκεται σε άμεση επαφή με τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες, ανέλαβε την επιτήρηση του 49χρονου πριν από περίπου 10 ημέρες, όταν πέρασε στη χώρα μας από τους Κήπους Εβρου προερχόμενος από την Τουρκία. Εκεί κρατήθηκε δύο ημέρες, ώσπου οι γαλλικές Αρχές γνωστοποίησαν ότι δεν εκκρεμεί σε βάρος του καταδίκη και δεν έχει διαπράξει αδίκημα που να συντελεί στην κράτησή του.

Λίγες ώρες αργότερα η ΕΥΠ ενημερώθηκε από συνεργαζόμενη μυστική υπηρεσία πως έχει εκδοθεί γι' αυτόν δελτίο ειδικής επιτήρησης και αμέσως έγιναν «σκιά» του δύο αστυνομικοί, ειδικά εκπαιδευμένοι στη διεθνή τρομοκρατία, ακολουθώντας τον με συμβατικό όχημα. Ομως ξαφνικά ο Γάλλος ανέπτυξε ταχύτητα και εμβόλισε το αυτοκίνητό των αστυνομικών, οι οποίοι τον ακινητοποίησαν με προτεταμένα τα όπλα. Ο 49χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για απόπειρα πρόκλησης σωματικών βλαβών, εξύβριση και αντίσταση.

Σύμφωνα με πηγές από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., δεν υπάρχει αναφορά στη συγκεκριμένη φράση που φέρεται ότι φώναζε. Στο Αυτόφωρο όπου οδηγήθηκε ο Γάλλος ισχυρίστηκε ότι πέρασε για... κλέφτες τους αστυνομικούς και αντέδρασε επειδή φοβήθηκε για τη σωματική του ακεραιότητα! Τελικά, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 μηνών με αναστολή και θα εκδοθεί στη χώρα του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα