Κως: Βρέθηκαν ίνες υφάσματος και οστά. Είναι ίχνη του μικρού Μπεν;

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι εκσκαφές στην Κω για τον μικρό Μπεν. Ηδη έχουν βρεθεί ίνες υφάσματος αλλά και οστά.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ «η αστυνομία βρήκε αντικείμενα τα οποία μπορεί να προέρχονται από τα ρούχα του παιδιού».

Τα υπολείμματα θα σταλούν για έρευνα.

Ο Μπεν εξαφανίστηκε τον Ιούλιο του 1991, φορούσε ένα λευκό μπλουζάκι όταν εξαφανίστηκε, εκείνη την ώρα δεν φορούσε παντελόνι γιατί είχε βραχεί και η γιαγιά του το είχε κρεμάσει σε ένα δέντρο για να στεγνώσει.

Ο επικεφαλής των ερευνών χαρακτήρισε περιορισμένου ενδιαφέροντος τα κομμάτια υφάσματος που βρέθηκαν καθώς είναι ελαφρώς χρωματισμένα.

Αυτή την ώρα ψάχνουν μήπως βρουν κουμπιά που να ταιριάζουν στο μπλουζάκι του Μπεν και πόρπες.

Χθες, πρώτη μέρα των ερευνών, οι αστυνομικοί εντόπισαν δεκάδες μικρά κομμάτια οστών, τα οποία όμως αναγνωρίστηκε ότι ανήκουν σε ζώα.

Η μητέρα του παιδιοιύ Κέρι Νίνταμ με δηλώσεις της στην Daily Mail τόνισε:  «Βλέπω και τους αστυνομικούς να είναι αγχωμένοι. Τους βλέπω ότι δεν θέλουν να μου φέρουν τα φοβερά νέα. Δεν πίστευα ακόμα και στους χειρότερους εφιάλτες μου ότι ο Μπεν είναι νεκρός… μέχρι τώρα. Έχω ξυπνήσει και έχω βρει το μαξιλάρι μου βρεγμένα με δάκρυα. Αυτός ο μάρτυρας είπε στην αστυνομία πως μου αξίζει η αλήθεια – αλλά άξιζα την αλήθεια αυτή πριν από 25 χρόνια. Νιώθω ότι όλα αυτά έρχονται στην επιφάνεια επειδή ο Dino είναι πλέον νεκρός. Πώς μπορεί να κρατήσει ένα τόσο σοβαρό μυστικό όσο αυτό όλα αυτά τα χρόνια;».

Την ίδια ώρα ο Βρετανός ερευνητής με χθεσινές του δηλώσεις στην Daily Mail δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο Μπεν να είναι ζωντανός: «Κρατώ συνεχώς ανοιχτό το μυαλό μου για το τι θα μπορούσε να έχει συμβεί στο Μπεν το 1991. Υπάρχουν ακόμα μερικά ανοιχτά σημεία στην έρευνα για το τι θα μπορούσε να συμβεί στον Μπεν. Όλα αυτά έχουν οδηγήσει στην δημιουργία πολλών μύθων και θρύλων ως προς το τι συνέβη στον Μπεν πριν από 25 χρόνια. Θα μας επιτρέψετε να τους καταρρίψουμε και να ανακαλύψουμε την αλήθεια και την πραγματικότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε εδώ σήμερα».

Οι ερευνητές έχουν επιστρατεύσει και ειδικό κόσκινο για να εντοπιστούν τα οστά που είναι διάσπαρτα στην περιοχή και στην συνέχεια να σταλθούν στα εργαστήρια για να εξακριβωθεί που ανήκουν.

Οι έρευνες στο συγκεκριμένο χωράφι θα διαρκέσουν περίπου δύο εβδομάδες και αν δεν φέρουν αποτέλεσμα τότε οι εκσκαφές θα συνεχιστούν στο δεύτερο χωράφι, στο σημείο δηλαδή που έκανε εργασίες ο Κωνσταντίνος Μπάρκας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα