Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. "Ντου" στο υπουργείο Εργασίας από ξενοδοχοϋπαλλήλους

Επεισόδια μεταξύ ξενοδοχοϋπαλλήλων και αστυνομίας, έξω από το υπουργείο Εργασίας.

Ένταση, επεισόδια και συμπλοκές σημειώθηκαν το πρωί της Τρίτης (27.09.2016) στο υπουργείο Εργασίας, έξω από το οποίο είχαν συγκεντρωθεί ξενοδοχοϋπάλληλοι για να διαμαρτυρηθούν για τη μείωση εισφορών που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Τα αίματα άναψαν, όταν οι εργαζόμενοι μπήκαν στη στοά και προσπάθησαν να σηκώσουν τα ρολά για να μπουν στο υπουργείο.

Άνδρες των ΥΜΕΤ που βρίσκονταν επί τόπου τους απώθησαν βίαια και η συμπλοκή δεν άργησε να έρθει.

Οι συγκεντρωμένοι κατάφεραν και ξήλωσαν από την κεντρική είσοδο κάποια από τα γράμματα της πινακίδας που γράφει «Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης» με τις συμπλοκές να συνεχίζουν χωρίς οι αστυνομικές να προβαίνουν σε χρήση χημικών.

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του συνδικάτου Νίκος Παπαγεωργίου από τη στιγμή που θα βγαίνουν στη σύνταξη οι ξενοδοχοϋπάλληλοι θα εισπράττουν το εφάπαξ μειωμένο κατά 20% έπειτα και από την προηγούμενη μείωση που επήλθε με το κούρεμα 29,7% από το 2012.

Αυτή η μείωση επέρχεται, όπως υποστηρίζουν, έπειτα από απόφαση του υφυπουργού Εργασίας του Τάσου Πετρόπουλου ο οποίος «ήρε τη διαφωνία της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΠΙΤ με την Κυβερνητική Επίτροπο και επέβαλε τη νέα περικοπή στις εφάπαξ παροχές του Ιδιωτικού Τομέα».

Επίσης, όπως καταγγέλλουν οι καθυστερήσεις στην απονομή του εφάπαξ τους φτάνουν μέχρι και τους 9 μήνες ενώ διαμαρτύρονται και για το επίδομα ασθενείας που πρέπει να εισπράττουν μέσα σε 15 ημέρες και η καταβολή του καθυστερεί, όπως λένε, μέχρι 9 μήνες.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα