Στη φυλακή η σύζυγος και ο 15χρονος γιος του Κρητικού Εσκομπάρ

Τον δρόμο για τις φυλακές πήραν ο Κρητικός «Εσκομπάρ», η σύζυγός του αλλά και ο ανήλικος γιος τους μετά την απολογία τους στον ανακριτή Ηρακλείου, ενώ ελεύθερος αφέθηκε ο 79χρονος πατέρας του με εγγύηση 5.000 ευρώ. Στο άκουσμα της απόφασης, τόσο η 37χρονη όσο και ο 15χρονος -που με τον 42χρονο αποτελούσαν ένα καλά οργανωμένο κύκλωμα εμπορίας κοκαΐνης- κατέρρευσαν και ξέσπασαν σε κλάματα.

Τα μέλη της οικογένειας «Εσκομπάρ» πέρασαν χθες το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Ηρακλείου κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και συνοδεία των συνηγόρων τους, προκειμένου να απολογηθούν για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, μετά τον εντοπισμό σε χωράφι ιδιοκτησίας τους στο Αντισκάρι, τριών κιλών και 224 γραμμαρίων κοκαΐνης αξίας 350.000 ευρώ!

Πρώτος μπήκε ο 42χρονος, που θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους εμπόρους κοκαΐνης στη χώρα, για τον οποίο ο δικηγόρος του Διονύσης Βέρρας υποστήριξε ότι πρόκειται για ψυχικά άρρωστο άνθρωπο, που όλα αυτά τα χρόνια καταπιέζει την οικογένειά του και τη χρησιμοποιεί υπό το καθεστώς απειλών για τις δικές του δραστηριότητες!

Οπως είπε, ο εντολέας του είναι άρρωστος σε τέτοιο βαθμό, που δεν δίσταζε να εκβιάζει και να απειλεί τον 15χρονο γιο του για να τον βοηθά στη διακίνηση!

Η 37χρονη στην απολογία της ισχυρίστηκε ότι λόγω της ψυχικής αστάθειας του συζύγου της ήταν αναγκασμένη να υπομένει όλη αυτή την κατάσταση, καθώς προσπαθούσε να απομακρύνει τον ανήλικο γιο της από τον πατέρα του, στα χέρια του οποίου κινδύνευε.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το αγόρι φέρεται ότι είχε ενεργό ρόλο στις «δουλειές» του πατέρα του και εκτελούσε μαζί με τη μητέρα του χρέη προπομπού για τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα