Επικέφαλής στη μητέρα του Μπεν: Να είστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο σενάριο

Οι εκσκαφές αναζήτησης οστών του μικρού Μπεν σε χωράφι στην Κω ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας, μετά την αποκάλυψη πως ο μικρός καταπλακώθηκε κατά λάθος από εκσκαφέα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές η οικογένεια του Μπέν πρέπει να είναι προετοιμασμένη για το χειρότερο σενάριο από τη μεριά του ο επικεφαλής των ερευνών Τζον Κάζινς τόνισε για τον χώρο που διεξάγονται οι έρευνες: «Αυτό το χωράφι έχει καλλιεργηθεί σε βάθος εκατοντάδων ετών και περιμένουμε να βρούμε εκατοντάδες οστά με τα οποία πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», είπε ο επικεφαλής των ερευνών Τζον Κάζινς στη μητέρα του Μπεν.

Οσα οστά ανασυρθούν, θα μεταφερθούν σε εργαστήριο, ώστε να διαπιστωθεί, αν ανήκουν σε άνθρωπο ή ζώο.

«Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να βρεθούν σε αρκετές περιπτώσεις οστά στο χώμα, καθώς ο χώρος αυτός αποτελούσε στο παρελθόν αγροτική γη. Εάν εξευρεθούν ασυνήθιστα στοιχεία, τότε θα σταλούν στο εργαστήριο για ιατροδικαστική ανάλυση», σημειώνεται στην επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας για την έναρξη της επιχείρησης.

Ο κ. Κάζινς, βέβαια, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο μικρός Μπεν να είναι ακόμα ζωντανός.

«Κρατώ συνεχώς ανοιχτό το μυαλό μου για το τι θα μπορούσε να έχει συμβεί στο Μπεν το 1991», είπε στη Daily Mail.

«Υπάρχουν ακόμα μερικά ανοιχτά σημεία στην έρευνα για το τι θα μπορούσε να συμβεί στον Μπεν. Όλα αυτά έχουν οδηγήσει στην δημιουργία πολλών μύθων και θρύλων ως προς το τι συνέβη στον Μπεν πριν από 25 χρόνια. Θα μας επιτρέψετε να τους καταρρίψουμε και να ανακαλύψουμε την αλήθεια και την πραγματικότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε εδώ σήμερα», πρόσθεσε και τόνισε:

«Υπάρχουν πολλά σημεία που πρέπει να ερευνηθούν. Είμαι ανοιχτόμυαλος, αλλά αυτό που ξέρω αυτή τη στιγμή σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες που έχουμε, είναι ότι είναι απαραίτητο να γίνει η δουλειά αυτή που θα κάνουμε μέχρι την επόμενη εβδομάδα και ίσως και παραπάνω».

Οπως αναφέρει το aegeanews.gr, στο σημείο βρίσκεται και η ανακρίτρια της Κω για να εποπτεύει της διαδικασίας, αλλά και Ελληνες αστυνομικοί για την περιφρούρηση του χώρου.

Στις έρευνες συμμετέχουν εθελοντές της ΕΟΔ Κω τους οποίους ευχαρίστησε ιδιαίτερα ο Επιθεωρητής Τζον Κάζινς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα