Θρίλερ με τα οστά του μικρού Μπεν - Φωτογραφίες από τις έρευνες στην Κω

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση στην Κω, καθώς η ομάδα των ερευνητών από την αστυνομία του νότιου Γιορκσάιρ, βρίσκεται στο νησί από το Σαββατοκύριακο, προκειμένου να ξεκινήσει νέος γύρος ερευνών, με την ελπίδα να βρεθούν τα λείψανα του μικρού Μπεν, ο οποίος εξαφανίστηκε σε ηλικία μόλις 21 μηνών πριν 25 χρόνια, ενώ παραθέριζε με την οικογένεια του στο νησί.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ:

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, οι ερευνητές με επικεφαλής τον επιθεωρητή και ντετέκτιβ Τζον Κάζινς, οριοθέτησαν το σημείο των ερευνών, ενώ εκεί βρίσκεται και ένας εκσκαφέας. Οι έρευνες ξεκίνησαν σήμερα από το σημείο κοντά στο σπίτι όπου έμενε ο Μπεν και θα διαρκέσουν 10 με 12 μέρες.

Μαζί με την αστυνομία υπάρχει και ιατροδικαστής, ο οποίος σε περίπτωση εύρεσης οστών θα εξακριβώσει άμεσα αν πρόκειται για ανθρώπινα ή όχι.

Αν είναι ανθρώπινα οστά, τότε θα μεταφερθούν στη Βρετανία για να εξεταστούν σε ειδικά εργαστήρια.

Σε έρευνα πάντως που είχε γίνει και το 2012, το μόνο που είχε βρεθεί ήταν παιδικά παιχνίδια αλλά η γιαγιά του Μπεν, Κριστίν Νίνταμ είχε επιβεβαιώσει πως δεν είναι δικά του. Τώρα, πιστεύεται ότι η αστυνομία αναζητά κουμπιά από τη μπλούζα που φορούσε εκείνη την ημέρα ο Μπεν καθώς και τα μεταλλικά κουμπώματα από τα πέδιλά του. Έχει επίσης προειδοποιήσει τη μητέρα του πως μπορεί να βρεθούν μόνο θραύσματα από τα οστά του.

Να σημειώσουμε τέλος, πως στις 09:00 το πρωί της Δευτέρας, δόθηκε συνέντευξη από τους ερευνητές, οι οποίοι ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί από την Βρετανική αστυνομία, σε συνεργασία με τις τοπικές αστυνομικές αρχές, για την ανασκαφή στα δύο σημεία που έχει υποδείξει ο τελευταίο μάρτυρας, όπου πιθανόν να έχει ταφεί ο μικρός Μπεν.

ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΜΠΕΝ:

Την ώρα που η αγωνία έχει χτυπήσει κόκκινο, η Κέρι Νίνταμ ξεσπά κατά του μάρτυρα που αποφάσισε να καταθέσει μετά από 25 ολόκληρα χρόνια όσα γνώριζε για τον Μπεν, δηλώνοντας στις Αρχές πως το 21 μηνών αγοράκι, σκοτώθηκε καταλάθος, από εκσκαφέα, χειριστής του οποίου ήταν ο Κωνσταντίνος Μπάρκας (γνωστός και ως Dino).

Ο Μπάρκας δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή καθώς πέθανε πέρυσι από καρκίνο στο στομάχι, με την Κέρι να πιστεύει πως αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισε τώρα να ανοίξει το στόμα του ο μάρτυρας:

«Αξίζαμε την αλήθεια πριν από 25 χρόνια. Πως μπορείς να κρατάς ένα τέτοιο μυστικό 25 χρόνια; Αισθάνομαι ότι μίλησε μόνο γιατί ο Dino πέθανε. Ούτε στον χειρότερό μου εφιάλτη ο Μπεν δεν ήταν νεκρός. Μέχρι τώρα. Ξυπνάω και βρίσκω το μαξιλάρι μου μούσκεμα από τα δάκρυα(…)Έβλεπε τον πόνο και τη δυστυχία μας και δεν μιλούσε. Όταν μου το είπε η αστυνομία, θύμωσα. Όχι με τον Ντίνο αλλά με τον μάρτυρα. Θα μπορούσε να έχει δώσει την πληροφορία ανώνυμα αλλά δεν το έκανε ποτέ(…)Βλέποντας το σημείο της ανασκαφής, μου προκαλεί ρίγη. Με κάνει άνω κάτω το στομάχι. Αντιπροσωπεύει το μαρτύριο και την καταστροφή όλη της οικογένειάς μου. Από εδώ και πέρα και κάθε μέρα θα περιμένω και θα σκέφτομαι "σήμερα θα μάθω τη χειρότερη είδηση; Είναι αυτή η μέρα που θα γίνει πραγματικότητα ο χειρότερος εφιάλτης μου;". Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω», είπε στην «Daily Mirror» η Κέρι Νίνταμ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα