Πάτρα: Tροχαίο μαϊμού αναστάτωσε ζευγάρι επιχειρηματιών

Οι σπείρες απατεώνων που τηλεφωνούν μέσα στη νύχτα, κυρίως σε ηλικιωμένους, παριστάνοντας κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο που, δήθεν, χρειάζεται αμέσως χρήματα, έχουν τρομοκρατήσει τους κατοίκους της Πάτρας. Το κόλπο με τα «μαϊμού» τροχαία είναι παλιό, αλλά οι επιτήδειοι εξακολουθούν να αναστατώνουν οικογένειες και σε μερικές περιπτώσεις να τους αποσπούν χρήματα!

Το τελευταίο περιστατικό συνέβη την περασμένη εβδομάδα, όταν άγνωστοι τηλεφώνησαν σε γνωστό ζευγάρι επιχειρηματιών που διατηρεί μεγάλο κατάστημα με αντρικά ρούχα στην Πάτρα και μια γυναίκα προσποιήθηκε ότι ήταν η κόρη τους, που τάχα είχε προκαλέσει τροχαίο και χρειαζόταν πολλά χρήματα για να μην προφυλακιστεί.

«Ημουν έξω για ποτό, όταν τηλεφώνησαν στο σπίτι των γονιών μου. Μια κοπέλα κλαίγοντας με λυγμούς παρίστανε στη μητέρα μου ότι είμαι εγώ, λέγοντάς της ότι έχει τρακάρει άσχημα. Για καλή μας τύχη, όλοι στην οικογένεια μένουμε στο ίδιο συγκρότημα. Λίγο πριν από το τηλεφώνημα η μητέρα μου είχε δει την αδελφή μου να μπαίνει στο σπίτι της και νόμιζε μάλιστα ότι είμαι... εγώ, αφού μοιάζουμε! Ετσι κρατήθηκε κάπως ψύχραιμη στην αρχή. Ωστόσο, ώσπου να σιγουρευτεί, καρδιοχτύπησε και άρχισε τα τηλέφωνα» περιέγραψε το υποτιθέμενο θύμα της υπόθεσης.

Αν και πλέον ο τρόπος δράσης της σπείρας έχει γίνει γνωστός στους κατοίκους της πόλης και η Αστυνομία δέχεται καθημερινά καταγγελίες για δεκάδες παρόμοια περιστατικά, η οικογένεια Κωνσταντινίδη αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την ιστορία προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες για τη μέθοδο δράσης των απατεώνων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα