Κατάληψη της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης από τον Ρουβίκωνα

Κατάληψη στα γραφεία της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης στην οδό Μασσαλίας 22 στο Κολωνάκι, πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη της ομάδας Ρουβίκωνα.

Η κατάληψη πραγματοποιείται μόλις μία μέρα μετά τις απειλές της αναρχικής ομάδας κατά του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με ένα κείμενο το οποίο καταλήγει σε ευθεία απειλή προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυρ. Μητσοτάκη, η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας» απαντά στον ίδιον για τις θέσεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει τόσο γενικώς για το θέμα των Εξαρχείων όσο και ειδικότερα για την συγκεκριμένη ομάδα.

Χαρακτηριστικά στο κείμενο αναφέρεται: «Σε κάθε περίπτωση αν το κράτος, δεξιό ή αριστερό, θέλει να τσακίσει τον Ρουβίκωνα ας έρθει να το κάνει. Αν θέλει να τελειώσει τα Εξάρχεια ας έρθει να το κάνει (να δουλέψουν και με την ησυχία τους πια οι επενδυτές των ναρκωτικών). Αν θέλει να κλείσει στη φυλακή τους αναρχικούς, ας έρθει να το κάνει... Η εμπειρία του πρέπει να τού έχει διδάξει ότι το ζήτημα δεν είναι πως θα έρθει, αλλά πως θα φύγει...»

Εμμέσως πλην σαφώς τα μέλη του «Ρουβίκωνα» απαντούν στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην δήλωση που είχε κάνει πριν από λίγες ημέρες στην εφημερίδα Real ότι «θα τελειώσει το θέμα των Εξαρχείων σε έναν μήνα». Επίσης, στο κείμενο γίνεται αναφορά στο κατειλημμένο κτίριο όπου στεγάζεται το Κ*ΒΟΧ , για το οποίο οι αρχές ασφαλείας λένε ότι είναι η στέγη του «επιχειρησιακού βραχίονα» του «Ρουβίκωνα».

Στο κείμενο αναφέρεται ότι «το κοινωνικό κέντρο Κ*ΒΟΧ, που εκτός από το να φτιάχνει καφέδες, φιλοξενεί δεκάδες δράσεις, εκδηλώσεις, αυτοοργανωμένες δομές, ομάδες και πρωτοβουλίες, καταλήφθηκε το 2012, πάνω από ένα χρόνο πριν από την δημιουργία του Ρουβίκωνα. Δεν το κατέλαβε ο Ρουβίκωνας γιατί Ρουβίκωνας τότε δεν υπήρχε. Επίσης, εμείς τουλάχιστον, θυμόμαστε τη φορά που η κυβέρνηση της ΝΔ επιχείρησε την ανακατάληψη του σφραγίζοντάς το με εκατοντάδες τετραγωνικά λαμαρίνας περιμετρικά, μια ανακατάληψη που βάστηξε μόλις λίγες ώρες»..

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα