Οικογενειακή επιχείρηση η διακίνηση κοκαΐνης για τον Εσκομπάρ της Κρήτης

«Οικογενειακή επιχείρηση» διακίνησης κοκαΐνης φέρεται να είχε στήσει ένας 42 χρόνος, που συνελήφθη από την ΕΛΑΣ και χαρακτηρίζεται ως ένας από τους μεγαλύτερους εμπόρους ναρκωτικών στην Κρήτη, καθώς στην υπόθεση φέρονται ως εμπλεκόμενοι, η 37χρονη σύζυγός του, το 16χρονο παιδί τους, αλλά και ο 79χρονος πατέρας του.

Σε χωράφι της οικογένειας του συλληφθέντος, στο χωριό Λαράνι του Ηρακλείου, εντοπίσθηκε από την ΕΛΑΣ ποσότητα 3.224 γραμμάριων κοκαΐνης, ενώ στο σπίτι του πατέρα του βρέθηκε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, αλλά και ένα κυνηγετικό όπλο.

Λεπτομέρειες για την υπόθεση έδωσε στη δημοσιότητα ο αστυνομικός διευθυντή Ηρακλείου, ταξίαρχος Κ. Λαγουδάκης, ο οποίος μίλησε για μια από τις δυσκολότερες και μεγαλύτερες υποθέσεις και ευχαρίστησε τους αστυνομικούς που την έφεραν σε πέρας.

Η σύλληψη του 42χρονου, της γυναίκας του και του πατέρα του, έγινε ταυτόχρονα σε τέσσερα διαφορετικά σημεία. Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, στην επιχείρηση της συζύγου, στο σπίτι της οικογένειας στο Ηράκλειο, αλλά και στο σπίτι τους στο χωριό, ενώ ο φερόμενος ως «εγκέφαλος», είχε συλληφθεί στο παρελθόν και στην Ιταλία, αλλά και στο Ηράκλειο, με κοκαΐνη.

Η υπόθεση άρχισε να απασχολεί την ΕΛΑΣ πριν από περίπου πέντε μήνες και ολοκληρώθηκε χθες, με την εύρεση της ποσότητας των 3.224 γραμμαρίων κοκαΐνης, που ήταν καλά κρυμμένη σε ένα ελαιόδενδρο της οικογένειας, μέσα σε διάφορα μπολ με ρύζι που ήταν θαμμένα στα 50 με 60 εκατοστά κάτω από το χώμα, ενώ είναι χαρακτηριστικό, ότι οι αστυνομικοί έσκαβαν από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι τις 23.00 το βράδυ για να ολοκληρώσουν την επιχείρηση.

Την κοκαΐνη που εκτιμάται πάνω από 350.000 ευρώ, την έκρυβαν στο κάτω μέρος μεταλλικών κουτιών με πατάκια, καθώς και μέσα σε κονσέρβες ή άλλες συσκευασίες τροφίμων και στη συνέχεια την διοχέτευαν, επιλεκτικά σε καλούς πελάτες.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της Ομάδας Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, προέκυψε ότι ο 42χρονος προμηθεύονταν ποσότητες κοκαΐνης από την Ολλανδία και στη συνέχεια, μαζί με την 37χρονη σύζυγό του, την διοχέτευαν στην αγορά του Ηρακλείου.

Επίσης, από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι οι συλληφθέντες, αφού επεξεργάζονταν την κοκαΐνη, την απέκρυπταν σε αγροτική περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, ενώ για τη μεταφορά και διακίνηση των ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν και το ανήλικο παιδί τους.

Κατά τις έρευνες που έγιναν σε σπίτια και άλλους χώρους που χρησιμοποιούσαν, καθώς και σε αγροτική περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• πέντε (αυτοσχέδιες συσκευασίες περιέχουσες συνολικά 3.224 γραμμάρια κοκαΐνης,

• το χρηματικό ποσό των 26.650 ευρώ, ως προερχόμενο από αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών,

• δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,

• κυνηγετικό όπλο ιδιοκτησίας του 79χρονου και

• κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον, όπως προέκυψε, η 37χρονη και ο 42χρονος είχαν προμηθεύσει με ποσότητα κοκαΐνης ένα ακόμη 42χρονο, ο οποίος είχε συλληφθεί στις αρχές του μήνα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και τον 43χρονο, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Σε βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και της παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του ανήλικου και δύο ακόμη ατόμων ηλικίας 42 και 43 ετών για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

 

 

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα