Υπόθεση Αννυ: Τα ευρήματα στο διαμέρισμα - σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα

Τα ευρήματα στο διαμέρισμα - σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα δεν μπορούν να προσδιορίσουν τις συνθήκες αλλά και το χρόνο της δολοφονίας της 4χρονης Άννυ όπως κατέθεσε ο ειδικός επιστήμονας της ΕΛΑΣ ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου , όπου εκδικάζεται η πολύκροτη υπόθεση.

Ο Στέφανος Λημναίος, ο οποίος έχει συντάξει και τη σχετική έκθεση, καταθέτοντας εξήγησε πως στο σπίτι έγινε έρευνα με σάρωση ειδικού μηχανήματος το οποίο ανιχνεύει ίχνη DNA ακόμη και αν έχει επιχειρηθεί να καθαριστεί όπως στην περίπτωση της δολοφονίας της Άννυ. Ο μάρτυρας επεσήμανε πως από τα ευρήματα που εξέτασαν τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ προκύπτει η ύπαρξη γενετικού υλικού αλλά και αίματος στο διαμέρισμα της Μιχάηλ Βόδα του κατηγορούμενου, Νασιφ Αχμέντοφ ή Νικολάι, ο οποίος ισχυρίζεται πως δεν έχει σχέση με το έγκλημα.

Πρόεδρος: Τι συμπέρασμα μπορείτε να βγάλετε από τα στοιχεία που εστάλησαν στην υπηρεσία σας; Ως προς τις συνθήκες τεμαχισμού;

Μάρτυρας: Δε μπορώ να σας απαντήσω σε αυτό, από το DNA αυτό δεν προκύπτει. Μπορεί να συνεισφέρει ποιοι ήταν στο σπίτι, ποιοι είχαν αφήσει γενετικό υλικό. Δεν μπορεί να προσδιοριστεί, ωστόσο, χρονικά πότε συνέβη αυτό.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για το γενετικό υλικό του Νικολάι που εντοπίστηκε στις χειρολαβές της πόρτας του υπνοδωματίου του διαμερίσματος της ο μάρτυρας ανέφερε ότι κατά πάσα πιθανότητα είναι «λανθάνον αίμα του κατηγορουμένου».

Πρόεδρος: Δηλαδή από τα ευρήματα προκύπτει ότι στο διαμέρισμα έχει βρεθεί και αίμα του τέταρτου κατηγορουμένου;

Μάρτυρας: Ναι, οι ενδείξεις αυτό δείχνουν.

Πρόεδρος: Ο καθαρισμός εξαφάνισε στοιχεία των δραστών;

Μάρτυρας: Σίγουρα σε κάποια σημεία η προσπάθεια αυτή απέδωσε καρπούς.

Η ψευδορκία, το διαμέρισμα της Αχαρνών και ο Νικολάι

Φως στις κινήσεις του κατηγορούμενου Νασίφ Αχμέντοβ γνωστού ως Νικολάι τα κρίσιμα 24ωρα που έγινε η αποτρόπαια δολοφονία της 4χρονης Άννυ επιχείρησε να ρίξει, νωρίτερα, το δικαστήριο μέσα από τη μαρτυρία γυναίκας η οποία ισχυρίστηκε πως τον είχε φιλοξενήσει.

Η κατάθεση, ωστόσο, της Στογιάνκα Μίντσεβα ή Τάνια από τη Βουλγαρία άφησε πολλά ερωτήματα για την αξιοπιστία της με την εισαγγελέα της έδρας να ζητεί τη σύλληψη της για ψευδορκίας ενώπιον του ακροατηρίου. Την κράτηση της γυναίκας ζήτησε και ο συνήγορος υπεράσπισης της μητέρας της Άννυ. Και αυτό γιατί, όπως υποστήριξε, στον ίδιο η μάρτυρας είχε πει, όταν της υπέδειξε την φωτογραφία του Νικολάι , πως δεν τον γνωρίζει ενώ στο δικαστήριο πως τον είχε φιλοξενήσει.

Μάρτυρας: Από 9 μέχρι 13 Απριλίου 2015 με είχε παρακαλέσει η μητέρα του να φιλοξενήσω τον Νικολάι. Και εγώ σαν μπούφος είπα «ναι».

Πρόεδρος: Πώς θυμάστε την ημερομηνία;

Μάρτυρας: Το είχα γράψει στο σημειωματάριο μου. Το σπίτι είναι δικό μου και θέλω να ξέρω ποιον θα φιλοξενήσω.

Πρόεδρος: Σας είπε μια άγνωστη να φιλοξενήσετε το γιο της και εσείς δεχτήκατε;

Μάρτυρας: Ναι, δέχτηκα, τι να κάνω. Στη συνέχεια τον έστειλα και για μια δουλειά και ξέρω πως είχε πάει. Έφυγα για μια δουλειά και όταν γύρισα είχε φύγει.

Πρόεδρος: Σας ζήτησε να μείνει μόνο για 4 μέρες;

Μάρτυρας: Μου είπε για 4-5 μέρες. Εγώ είπα πως είναι νοικιασμένο και δεν μπορώ να τον φιλοξενήσω περισσότερες ημέρες.

Πρόεδρος: Θα βάζατε έναν άγνωστο στο σπίτι σας;

Μάρτυρας: Ήθελα να βοηθήσω, έχω φιλοξενήσει και άλλον στο παρελθόν. Τις επόμενες ημέρες πήγα στο Λουτράκι και επέστρεψα ανήμερα του Πάσχα 12 Απριλίου 2015, μάλλον πήγα στο σπίτι το απόγευμα ,και εκείνος είχε φύγει. Δεν ξέρω ποια ημέρα είχε φύγει . Ο άλλος που, επίσης, φιλοξενούσα μου είπε πως ο Νικολάι είχε φύγει και πως τις προηγούμενες ημέρες διέμενε στο σπίτι αλλά το Πάσχα έφυγε. Εγώ, όμως, δεν το ξέρω. Δεν ρώτησα αν έφερε και κάποιον άλλον στο σπίτι αλλά πιστεύω πως θα μου το είχαν πει. Μετά εξαφανίστηκε. Δεν ήξερα ότι ήταν εκείνος.

Εισαγγελέας: Σας πλήρωσε ο κατηγορούμενος;

Μάρτυρας: Εγώ δεν ζήτησα λεφτά αλλά μου έδωσε 10 ευρώ στις 9 ή 10 του μηνός.

Εισαγγελέας: Ο κατηγορούμενος λέει πως έμενε και πάλι στο σπίτι σας στο παρελθόν και ότι σας έδινε 5 ευρώ την ημέρα.

Μάρτυρας: Εγώ δεν ζήτησα χρήματα, μου έδωσε μόνος του 10 ευρώ.

Στο αυτό το σημείο η εισαγγελέας επιφυλάχθηκε να επανέλθει με ερωτήσεις. Στη συνέχεια , ο συνήγορος υπεράσπισης του πατέρα της Άννυ άφησε αιχμές ότι τη μάρτυρα προσέγγισαν οι γονείς του κατηγορούμενου Νικολάι για να τον βοηθήσει με την κατάθεση της ενώ στο ίδιο μήκος κινήθηκαν και οι ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης της μητέρα της Άννυ.

Η δίκη διεκόπη για τις 29 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα