Σοκάρουν οι αποκαλύψεις του ιατροδικαστή για τη μικρή Άννυ - Είχε μαρτυρικό θάνατο

Την σοκαριστική εκτίμηση πως ο τεμαχισμός της 4χρονης Άννυ έγινε εν ζωή έκανε ο ιατροδικαστής Νικόλαος Καρακούκης καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όπου εκδικάζεται η υπόθεση της αποτρόπαιας δολοφονίας του παιδιού.

«Όταν υπάρχουν διάσπαρτες κηλίδες αίματος στο χώρο σημαίνει πως ο άνθρωπος ήταν ζωντανός. Είναι κανόνας της ιατροδικαστικής αυτό. Το αίμα εκτινάσσεται υπό πίεση. Όταν δούμε διάσπαρτες κηλίδες αυτό συνεπάγεται πως ο άνθρωπος ήταν εν ζωή. Είναι το λογικό , αν ο τεμαχισμός γίνεται όταν είναι νεκρός το αίμα δεν έχει πίεση όταν κόψουμε έναν νεκρό το αίμα θα τρέξει στο πάτωμα και δεν θα τιναχτεί...» είπε ο ιατροδικαστής παγώνοντας το ακροατήριο που παρακολουθούσε.

Στο εδώλιο, ατάραχοι ο πατέρας της Άννυ και ο φίλος του οι οποίοι κατηγορούνται για την δολοφονία στο σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα αλλά και η μητέρα της μικρής.

Πρόεδρος: Θα τρέξει, δηλαδή, στο πάτωμα και δεν δικαιολογείται αίμα στον τοίχο ;

Μάρτυρας: Με τίποτα... Όταν είναι νεκρός ο άνθρωπος και γροθιά να του δώσουμε δεν θα γίνει αιμάτωμα.

Πρόεδρος: Έχετε πει ότι δεν μπορεί να προσδιοριστεί ημερομηνία και αιτία θανάτου της Άννυ σε έγγραφο σας προς την ανακρίτρια. Αν σε ένα θύμα που είναι ζωντανό και επιχειρηθεί τεμαχισμός γίνει ένεση αναισθησίας θα εκτιναχθεί πάλι το αίμα;

Μάρτυρας: Ναι κύριε πρόεδρε, μπορεί να μην πέφτει η πίεση αλλά το αίμα εκτινάσσεται και κάνει διάσπαρτες κηλίδες όταν αυτός ο άνθρωπος είναι εν ζωή.

Πρόεδρος: Αν είχε γίνει αναισθητική ένεση... θα μπορούσε να φωνάξει να ουρλιάζει το παιδί;

Μάρτυρας: Αν είχε γίνει ένεση δεν θα μπορούσε. Θα μπορούσε να γίνει όλη η διαδικασία χωρίς κραυγή.

Πρόεδρος: Εσείς τι συμπέρασμα βγάζετε από τα στοιχεία της υπόθεσης;

Μάρτυρας: Ότι έγινε τεμαχισμός εν ζωή, πέραν του 95% πιθανολογώ ότι ο τεμαχισμός έγινε εν ζωή.

Πρόεδρος: Αν τεμαχισμός έγινε λίγα λεπτά μετά το θάνατο, θα υπήρχε πάλι πίεση;

Μάρτυρας: Όχι. Κατά την διάρκεια του τεμαχισμού δε θα μπορούσε να φωνάξει το παιδί.

Εισαγγελέας: Ο τεμαχισμός σε πόσο χρόνο τελείται;

Μάρτυρας: Ο τεμαχισμός είναι πιο εύκολος απ' όσο φαίνεται. Έχουμε περιστατικά αποκεφαλισμού που κάποιος αναρωτιέται αν ο άλλος ήταν ανατόμος. Για ένα μικρό παιδί είναι ακόμη πιο εύκολο γιατί σε μεγάλο άνθρωπο θα έχουμε και τραύματα άμυνας.

Εισαγγελέας: Αν έχετε το σώμα, αν δεν το έχετε ;

Μάρτυρας: Για παιδάκι μπορεί να πάρει 1 με 1,5 ώρα . Το παιδί είναι μικρό.

Πάρεδρος: Από τα ευρήματα δεν μπορείτε να πείτε αν έχει προηγηθεί αποκεφαλισμός;

Μάρτυρας: Όχι.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της πολιτικής αγωγής για τον βρασμό του πτώματος της 4χρόνης μετά τον τεμαχισμό ο κ. Καρακούσης ανέφερε: Στα 26 χρόνια που είμαι στην ιατροδικαστική βρασμό μετά από τεμαχισμό δεν έχω γνωρίσει...Πρέπει να βρεθεί μιας γεννησιοργός αιτία της ψυχικής δράσης του κατηγορουμένου...

Πάντως , οι συνήγοροι των δυο κατηγορουμένων για τη δολοφονία αμφισβήτησαν την αξιοπιστία του μάρτυρα χαρακτηρίζοντας πρόχειρη τη γνωμάτευση του.

Η δίκη συνεχίζεται.

 

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα