Εξελίξεις στη δίκη για την μικρή Άννυ

Ντόμινο εξελίξεων (πιθανώς και αποκαλύψεων στο ακροατήριο) ενδέχεται να προκαλέσει η ξαφνική παραίτηση της ποινικολόγου Γιάννας Παναγοπούλου από την υπεράσπιση του Νικολάι (κατά κόσμον Ναζίφ Αχμέντοφ), που κατηγορείται για τη δολοφονία της 4χρονης Αννυ μαζί με τον πατέρα Χάνιμπαλ Σάββα στο υπόγειο της Μιχαήλ Βόδα.

Την απόφασή της να μην εκπροσωπεί πλέον τον Βούλγαρο ανακοίνωσε χθες η δικηγόρος, χωρίς να εξηγήσει τον λόγο της αποχώρησής της.

Στην επιστολή που διάβασε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όταν άρχισε η τρίτη συνεδρίαση, η κυρία Παναγοπούλου γνωστοποίησε ότι η απόφαση για την παραίτησή της ελήφθη με τη σύμφωνη γνώμη του κατηγορουμένου, έπειτα από επικοινωνία που είχε μαζί του στις Φυλακές Κορυδαλλού. «Η προσωπική και επαγγελματική μου αξιοπρέπεια μου επιβάλλουν να παραιτηθώ από τη θέση της συνηγόρου» επισήμανε η δικηγόρος σε συζήτησή της με δημοσιογράφους και τόνισε ότι «κάτι άλλαξε», χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Πάντως, το καλό κλίμα μεταξύ δικηγόρου και εντολέα επιβεβαιώθηκε κατά την αποχώρηση της Γιάννας Παναγοπούλου από τη δικαστική αίθουσα, με τον Νικολάι να της δίνει ένα φιλί.

Ωστόσο, στη συνέχεια η συμπεριφορά του Νικολάι προκάλεσε αναστάτωση στο δικαστήριο, καθώς αρχικά δήλωσε ότι δεν θέλει δικηγόρο. Το δικαστήριο ήταν υποχρεωμένο να διακόψει, για να του διορίσει κάποιον από τον κατάλογο, κάτι που συνέβη λίγα λεπτά αργότερα. Ο κατηγορούμενος, αν και αποδέχτηκε τελικά τον διορισμό του συνηγόρου, έπειτα από δύο λεπτά είπε ότι θα διορίσει δικό του, προκαλώντας την έκρηξη του προέδρου της έδρας.

«Δεν είναι καφενείο»

«Δεν παίζουμε εδώ. Ειναι δικαστήριο. Δεν μπορεί να αλλάζετε γνωμη κάθε δύο λεπτά. Εχετε δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις. Δεν είναι καφενείο εδώ, είναι Μικτό Ορκωτό. Mην έρθετε την Παρασκευή και ζητήσετε νέα διακοπή. Να διορίσετε σήμερα δικηγόρο για να ενημερωθεί» είπε ο πρόεδρος, υπενθυμίζοντας ότι η δίκη πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τις αρχές Νοεμβρίου που λήγουν τα 18μηνα προσωρινής κράτησης του πατέρα και της μητέρας της άτυχης Αννυ Δημητρίνα.

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα