Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Τη συνέχιση της επίσχεσης εργασίας που ξεκίνησαν στις 17 Σεπτεμβρίου αποφάσισαν στη σημερινή τους συνεδρίαση οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, όπως επισήμανε μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του συνδικάτου τους, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Διευκρίνισε ότι σε καθημερινή βάση οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα επανακαθορίζουν τη στάση τους κατόπιν συνεδριάσεων. 'Οπως επισήμανε χαρακτηριστικά «οποτεδήποτε και οποιαδήποτε ώρα εντός του 24ωρου αποφασίσει ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, να κάνει κίνηση για την καταβολή των δεδουλευμένων μας», ο ίδιος θα συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση των εργαζομένων για να καθορίσουν εκ νέου τη στάση τους.

Στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε ότι ο κ. Σπίρτζης δεν τήρησε την υπόσχεση που τους έδωσε χθες στη συνάντησή που είχαν, ότι δηλαδή θα καταβάλει σήμερα ο ίδιος στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τα δεδουλευμένα του Ιουλίου, ύψους περίπου 3 εκατ. ευρώ. «Δεν έχουμε πάρει τίποτα» σημείωσε.

Σχολιάζοντας τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου (σ.σ. για τα ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην επίσχεση, που είχε ζητήσει η διοίκηση του ΟΑΣΘ), ο κ. Τσερμενίδης τόνισε: «δεν χαιρόμαστε που το δικαστήριο μας δικαίωσε. Θέλω να βγάλω τα λεωφορεία στους δρόμους, αλλά δεν γίνεται να μας εμπαίζουν ούτε το υπουργείο ούτε η διοίκηση του ΟΑΣΘ».

Αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει όλα τα ένδικα μέσα, προκειμένου να σταματήσει η επίσχεση εργασίας στον ΟΑΣΘ, δήλωσε ο πρόεδρος του οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. "Αύριο θα συσκεφθούμε με τους νομικούς μας συμβούλους και θα δούμε πώς θα κινηθούμε" σημείωσε. Υπενθυμίζεται ότι το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απέρριψε σήμερα το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής, στο πλαίσιο των ασφαλιστικών μέτρων που υπέβαλε ο ΟΑΣΘ κατά της επίσχεσης εργασίας.

 

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα