Δίκη για τη μικρή Άννυ: Παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά η συνήγορος του Νικολάι

Με την αιφνίδια παραίτηση της συνηγόρου του Ναζίφ Αχμέντοβ ή Νικολάι ο οποίος κατηγορείται για την δολοφονία της 4χρονης Άννυ

άνοιξε η αυλαία της τρίτης ημέρας της δίκης ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Σε επιστολή που αναγνώστηκε στο δικαστήριο η δικηγόρος Γιάννα Παναγοπούλου γνωστοποίησε την παραίτηση της από την υπεράσπιση του κατηγορουμένου. Η απόφαση της ελήφθη , όπως, ανέφερε μετά από επικοινωνία που είχε χθες με τον εντολέα της στον Κορυδαλλό και με τη σύμφωνη γνώμη του.

«Η προσωπική και επαγγελματική μου αξιοπρέπεια μου επιβάλει να παραιτηθώ από τη θέση της συνηγόρου» τόνισε η κ. Παναγοπούλου αποδεχόμενη σε συζήτηση της με δημοσιογράφους ότι «κάτι άλλαξε» χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις .

Η συνήγορος υπεράσπισης χαιρέτησε τον πρώην πελάτη της με ένα φιλί και αποχώρησε από το δικαστήριο .

«Δεν επιθυμώ συνήγορο»

Αν και ο Ναζίφ Αχμέντοβ δήλωσε στο δικαστήριο πως δεν επιθυμεί να εκπροσωπηθεί από κανένα δικηγόρο το δικαστήριο διόρισε νέο συνήγορο υπεράσπισης με τον πρόεδρο να διευκρινίζει απευθυνόμενος στον κατηγορούμενο πως αν τον «αρνηθεί», η διαδικασία θα επαναληφθεί με δεύτερο διορισμό, ενώ αν αρνηθεί ξανά, η δίκη θα συνεχιστεί χωρίς να έχει στο πλευρό του συνήγορο.

«Δέχομαι το συνήγορο για σήμερα αλλά για την επόμενη φορά θα διορίσω εγώ δικό μου» είπε ο κατηγορούμενος όταν εμφανίστηκε ο αυτεπαγγέλτως διορισμένος συνήγορος προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου του δικαστηρίου ο οποίος παρατήρησε: «Εδώ δεν είναι παιδική χαρά. Έχετε δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις δεν μπορείτε να εμπαίζετε το δικαστήριο».

«Δεν παίζω, θέλω λίγο χρόνο...» απάντησε ο κατηγορούμενος με τον πρόεδρο να επισημαίνει πως θα πρέπει, σε κάθε περίπτωση, ο συνήγορος του να είναι ενημερωμένος για το περιεχόμενο της δικογραφίας, την ερχόμενη Παρασκευή, ώστε να συνεχιστεί κανονικά η δίκη.

Λίγο πριν τη διακοπή της δίκης πρόεδρος και πάλι επεσήμανε με αυστηρό ύφος στον κατηγορούμενο: «Δεν είναι καφενείο εδώ είναι Μικτό Ορκωτό. Δεν παίζουμε ... μην έρθετε την Παρασκευή και ζητήσετε νέα διακοπή. Να διορίσετε σήμερα δικηγόρο για να ενημερωθεί» υπογραμμίζοντας πως στις αρχές Νοεμβρίου λήγουν τα 18μηνα προσωρινής κράτησης του πατέρα αλλά και της μητέρας της άτυχης Άννυ που, επίσης, κάθονται στο εδώλιο.

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα