Η κακοκαιρία στην Ηλεία ξήλωσε μέχρι και τα μνήματα του νεκροταφείου

Μεγάλες ζημιές σημειώθηκαν σε πολλές περιοχές της Ηλείας, ενώ οι κάτοικοι της Ζακύνθου μετρούν τις πληγές από το καταστροφικό πέρασμα ανεμοστρόβιλου, που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του.

Οι μανιασμένοι νοτιάδες που ξεπέρασαν τα... 10 μποφόρ έκαναν το περάσμά τους και από την Ηλεία. Στον Πύργο, βιτρίνες καταστημάτων έγιναν θρύψαλά, ενώ δρόμοι κόπηκαν στα δύο από πεσμένα δέντρα. Στην Πηνεία της Αμαλιάδας, όπου οι ριπές του ανέμου έφτασαν τα...121 χλμ την  ώρα, με αποτέλεσμα να ξηλωθούν μέχρι και τα... μνήματα του νεκροταφείου των Αγίων Πάντων Πύργου.

Παράλληλα στο νεκροταφείο της Εφύρας αρκετά μνήματα υπέστησαν και εκεί ζημιές. Κάπως έτσι λοιπόν οι καιρός τα έβαλε ακόμα και με τους νεκρούς, αφού σε πολλές περιπτώσεις έσπασαν μαρμάρινες πλάκες και αποκαλύφθηκε το εσωτερικό των τάφων.

Οι συγγενείς των νεκρών σοκαρισμένοι αντίκρισαν στις περισσότερες περιπτώσεις τις ζημιές και πλέον περιμένουν να περάσει η κακοκαιρία για να προχωρήσουν στην αποκατάσταση των μνημάτων.

ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΞΗΛΩΘΗΚΑΝ ΣΤΕΓΕΣ

Ξηλωμένες στέγες σπιτιών, διαλυμένες αποθήκες, ισοπεδωμένες επιχειρήσεις και ξεριζωμένα δέντρα είναι τα πλάνα που κατέγραψε το ionian tv, μετά το....σαρωτικό πέρασμα πολύ ισχυρού ανεμοστρόβιλου. Στο Καταστάρι, μέσα σε...δέκα μόλις λεπτά  ένα φυτώριο καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ στον τουριστικό Αλικανά ένας πυλώνας της ΔΕΗ... προσγειώθηκε στην οροφή ξενοδοχείου.

ΚΑΝΟ ΕΚΑΝΑΝ ΓΑΛΛΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ:

Με... αθλητική διάθεση αντιμετώπισαν δύο Γάλλοι τουρίστες την πλημμύρα στην Κρήτη! Είδαν τον κεντρικό δρόμο της Αλμυρίδας Χανίων ένα... λασπωμένο ποτάμι, καβάλησαν το κανό και το έριξαν στο κουπί!

Όσο για την πρόγνωση του καιρού; Αύριο Τετάρτη ηρεμεί με λίγες μόνο μεσημεριανές και  απογευματινές βροχές, που μπορεί να επισκεφτούν  τα βόρεια προάστια της Αττικής. Την Πέμπτη,  όμως αγριεύει ξανά. Από την Παρασκευή οι βροχές σταματούν, ο βοριάς όμως  ετοιμάζεται να ρίξει τη θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα