Λύγισε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος!

Παρουσία Παυλόπουλου η βράβευση των αθλητών που αγωνίστηκαν στο Ρίο. Λύγισε ο τέως βασιλιάς!

Από τα γήπεδα των πρόσφατων Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο «ξεπήδησαν» έξι νέοι Ελληνες ολυμπιονίκες. Χθες το απόγευμα, πάντως, στο Περιστύλιο του Ζαππείου, τα βλέμματα δεν στράφηκαν μόνο στα χρυσά μετάλλια των Λευτέρη Πετρούνια (κρίκοι), Αννας Κορακάκη (σκοποβολή 25 μ.), Κατερίνας Στεφανίδη (επί κοντώ), στο ασημένιο του Σπύρου Γιαννιώτη (μαραθώνια κολύμβηση) και στα χάλκινα των Κορακάκη (σκοποβολή 10 μ.) και Μάντη/Καγιαλή (ιστιοπλοΐα).

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και ο πρόεδρός της Σπύρος Καπράλος, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, τίμησε χθες και τους 93 Ελληνες που αγωνίστηκαν στη Βραζιλία. Παρόντες ήταν επίσης ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής και ο πρόεδρος της ΔΟΑ Ισίδωρος Κούβελος.

«Μας έδωσαν ένα χαμόγελο»

Εκεί ήταν και τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ολυμπιονίκης του 1960 (Ρώμη) στην ιστιοπλοΐα (κατηγορία Ντράγκον), «λύγισε» στη σκηνή και δήλωσε δακρυσμένος: «Αυτό που δεν γνωρίζουν οι Ελληνες είναι ότι οι αθλητές κάνουν μεγάλη προσπάθεια. Τους ευχαριστώ κυρίως που μας έδωσαν ένα χαμόγελο αυτές τις δύσκολες μέρες».

Λίγες ώρες πριν από την εκδήλωση στο Ζάππειο, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ε. Αποστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Β. Τελλίδης έδωσαν το «παρών» στη βράβευση μελών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας -μεταξύ αυτών οι Σπύρος Γιαννιώτης, Σοφία Μπεκατώρου, Χρήστος Αφορυδάκης κ.ά.- που αγωνίστηκαν σε Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς. Ο κ. Καμμένος δήλωσε: «Μας κάνατε υπερήφανους. Τιμήσατε την πατρίδα, τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ενοπλες Δυνάμεις και αποτελείτε παράδειγμα για τη νέα γενιά».

Τα ξημερώματα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης των Παραολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, με σημαιοφόρο της ελληνικής αποστολής τον Θανάση Κωνσταντινίδη, που κατέκτησε δύο (χρυσό, με παγκόσμιο ρεκόρ στη σφαίρα και ασημένιο στην κορίνα F32) από τα δεκατρία μετάλλια της χώρας.

δείτε βίντεο και φωτογραφίες


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα