Το μισοβυθισμένο ελικόπτερο Απάτσι που συνετρίβη στη θάλασσα

Το στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Απάτσι παραμένει μισοβυθισμένο, στη θαλάσσια περιοχή κοντά στον κόλπο Ορφανού ανατολικά της Χαλκιδικής.

Συναγερμός σήμανε νωρίς το πρωί της Τρίτης (20.09.2016), λίγο πριν από τις 09:00, όταν έγινε γνωστό πως ελικόπτερο τύπου Απάτσι έπεσε στη Βόρεια Ελλάδα.

Ευτυχώς, οι χειριστές του ελικοπτέρου είναι σώοι. Περισυνελέγησαν και μεταφέρθηκαν στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Το ελικόπτερο συμμετείχε στην άσκηση ΣΑΡΙΣΑ 2016

Η αγωνιώδης διάσωση των χειριστών του Apache

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η διάσωση ενός εκ των δύο χειριστών του Apache που έπεσε σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής, στη θαλάσσια περιοχή του Κόλπου Ορφανού, κοντά στα Βρασνά Θεσσαλονίκης.

Ο ένας από τους δύο πιλότους βρέθηκε μεταξύ ζωής και θανάτου, αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά.

Σύμφωνα με το militaire.gr, το ελικόπτερο έπεσε σε απόσταση 30 μέτρων από την παραλία Βρασνών-Σταυρού και ο ένας χειριστής κατάφερε να απεγκλωβιστεί, αλλά ο δεύτερος, άγνωστο γιατί, δεν τα κατάφερε.

Τα λεπτά που ακολούθησαν ήταν δραματικά: Πάνω από το σημείο στο οποίο είχε βυθιστεί το ελικόπτερο έφθασε μία ομάδα των Ειδικών Δυνάμεων και ένας εκ των στελεχών της βούτηξε στο βυθό της θάλασσας και με άπνοια κατόρθωσε να απεγκλωβίσει και τον δεύτερο χειριστή.

Ο δεύτερος χειριστής του Apache, σύμφωνα με το δημοσίευμα, χρειάστηκε άμεση ιατρική βοήθεια για να τον επαναφέρουν στη ζωή.

Ευτυχώς, στο τέλος πήγαν όλα καλά, ενώ και οι δύο μεταφέρθηκαν στο 424 ΣΝΘ για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Το Απάτσι συμμετείχε στην άσκηση ΣΑΡΙΣΑ και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κατέπεσε σε απόσταση μόλις 10 μέτρων από την ακτή.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ

"Ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016 και περί ώρα 09:00, κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων της Άσκησης «ΣΑΡΙΣΑ – 2016», ελικόπτερο ΑΗ—64D της Αεροπορίας Στρατού κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Κόλπου Ορφανού.

Οι δύο χειριστές του ελικοπτέρου έχουν τις αισθήσεις τους και διακομίζονται στο 424 ΓΣΝΘ για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.

Τα αίτια διερευνώνται".

Οι πρώτες εικόνες από το στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Apache που έπεσε το πρωί στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Ορφανού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα