Λέσβος: 18 προσαγωγές και 9 συλλήψεις στα επεισόδια της Μόριας

Σε προσαγωγές και συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία το βράδυ της Δευτέρας κατά την διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο κράτησης της Μόριας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομική Δ/νση Λέσβου κατά την διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στο hot Spot της Μοριας οι αστυνομικές αρχές οδήγησαν στην αστυνομική Δ/νση 18 μετανάστες διαφορών εθνικοτήτων και από αυτούς συνελήφθησαν οι εννέα, όπου σχηματίστηκε δικογραφία και σε λίγη ώρα θα οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα Μυτιλήνης.

Μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης στη Λέσβο

Μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στη Λέσβο, μετά τα χθεσινά σοβαρά επεισόδια και την πυρκαγιά που κατέκαψε μεγάλο μέρος του χοτ σποτ της Μόριας συζητούνται αυτή την ώρα σε σύσκεψη στην Αθήνα, σύμφωνα με το γενικό γραμματέας Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής Γιάννη Γιαννέλλη.

Μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Γιαννέλλης δήλωσε πως για την αντιμετώπιση της κρίσης, με απόφαση των συναρμόδιων υπουργών Αιγαίου Θ.Δρίτσα και Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα, προτείνεται να ναυλωθεί πλοίο το οποίο θα μεταβεί στο λιμάνι της Μυτιλήνης προκειμένου να χρησιμοποιηθεί προσωρινά ως καταυλισμός κυρίως οικογενειών κι αυτό μέχρι να επαναλειτουργήσει πλήρως το χοτ σποτ. Επίσης, θα μεταβούν στη Λέσβο άμεσα δυο διμοιρίες ΜΑΤ.

Σε σύσκεψη αυτή τη στιγμή συζητιούνται επιπλέον λύσεις ανακούφισης τόσο της Λέσβου όσο και των άλλων νησιών του ανατολικού Αιγαίου που δέχονται ροές μεταναστών και προσφύγων που στη συνέχεια εγκλωβίζονται.

Δήμαρχος Λέσβου: Αν δεν εκτονωθεί η κατάσταση θα έχουμε σοβαρότερα επεισόδια

Φόβους για νέα και σοβαρότερα επεισόδια στο νησί, εκφράζει ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γεληνός, εάν δεν εκτονωθεί άμεσα η κατάσταση.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90.1 Fm», ανέφερε, με αφορμή όσα εκτυλίχθηκαν χθες στο hot spot της Μόριας: «Δεν ξέρω αν θα είναι σήμερα ή μετά από μια –δύο μέρες αλλά αν δεν εκτονωθεί άμεσα η κατάσταση ασφαλώς θα έχουμε και νέα επεισόδια τα οποία θα είναι σοβαρότερα από τα χθεσινά».

«Είχα προειδοποιήσει τι θα συμβεί με τον αποκλεισμό πολλών ανθρώπων στα νησιά μας αλλά και καιρό τώρα προειδοποιούσα ότι ήδη έχουμε ξεπεράσει τα όριά μας και ήταν θέμα ωρών να συμβεί αυτό που συνέβη εχθές. Απειλούμαστε από πολύ σοβαρότερα πράγματα, χθες ήταν η προειδοποίηση που θα πρέπει να αφυπνίσει και να ληφθούν τα μέτρα τα οποία επιβάλλονται και τα μέτρα που επιβάλλονται είναι άμεση αποσυμφόρηση του νησιού», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να σηκώνουν το βάρος του προσφυγικού ορισμένα νησιά και 5-10 δήμοι στην Ελλάδα.

Σημείωσε ακόμη ότι «πάρα πολλοί μετανάστες και προσφυγές έφυγαν από τη Μόρια όπου ήταν να γίνουν οι διαδικασίες καταγραφής και αυτή τη στιγμή αναζητούνται».

Ο δήμαρχος Λέσβου έκρουσε τέλος των κώδωνα του κινδύνου για το «εκρηκτικό κλίμα» που δημιουργείται στο νησί. «Υπάρχουν κινητοποιήσεις οι οποίες καθοδηγούνται από συγκεκριμένους κύκλους, ακροδεξιούς κύκλους τους οποίους συμπαρίσταται και κάποιοι άλλοι κομματικοί παράγοντες κομμάτων τα οποία βρήκαν την ευκαιρία για να αυξήσουν τις δυνάμεις των κομμάτων τους και όλο αυτό είναι ένα επικίνδυνο κλίμα το οποίο απειλεί να δημιουργήσει έκρηξη», κατέληξε.

Λέσβος: Στις φλόγες το hot spot της Μόριας. Το εγκατέλειψαν χιλιάδες πρόσφυγες

Ο Μουζάλας διαψεύδει τη δημιουργία νέου hot spot στη Μυτιλήνη


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα