Πτώση ελικοπτέρου Απάτσι στη Β. Ελλάδα. Θρίλερ με τη διάσωση ενός εκ των χειριστών

Πτώση ελικοπτέρου Απάτσι στη Β. Ελλάδα.  Το ελικόπτερο Απάτσι συμμετείχε στην στρατιωτική άσκηση Σάρισα 2016


Ελικόπτερο Απάτσι κατέπεσε το πρωί της Τρίτης στον κόλπο Ορφανού ανατολικά της Χαλκιδικής.

Οι δύο χειριστές περισυνελέγησαν ζωντανοί και αυτή την ώρα μεταφέρονται στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Έγινε προσθαλάσσωση στην περιοχή Βρασνών Θεσσαλονίκης, περίπου στις 9 το πρωί και αμέσως ακολούθησε μεγάλη κινητοποίηση για να διασωθούν οι χειριστές οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Η αιτία της πτώσης του ελικοπτέρου σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία είναι μηχανική βλάβη.

Το ελικόπτερο, βρίσκεται σε βάθος 10 μέτρων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτει ελικόπτερο Απάτσι, αφού το 2010 ένα ακόμα Απάτσι είχε κάνει προσγείωση  στη βάση Πάχη Μεγάρων από ύψος 3000 μέτρων, με αποτέλεσμα να χάσουν τις ζωές τους οι δύο χειριστές του.

Η αγωνιώδης διάσωση των χειριστών του Apache

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η διάσωση ενός εκ των δύο χειριστών του Apache που έπεσε σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια στρατιωτικής, στη θαλάσσια περιοχή του Κόλπου Ορφανού

Ο ένας από τους δύο χειριστές βρέθηκε μεταξύ ζωής και θανάτου, αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά.

Σύμφωνα με το militaire.gr, το ελικόπτερο έπεσε σε απόσταση 30 μέτρων από την παραλία Βρασνών-Σταυρού και ο ένας χειριστής κατάφερε να απεγκλωβιστεί, αλλά ο δεύτερος, άγνωστο γιατί, δεν τα κατάφερε.

Τα λεπτά που ακολούθησαν ήταν δραματικά. Πάνω από το σημείο στο οποίο είχε βυθιστεί το ελικόπτερο έφθασε μία ομάδα των Ειδικών Δυνάμεων και ένας εκ των στελεχών της βούτηξε στο βυθό της θάλασσας και με άπνοια κατόρθωσε να απεγκλωβίσει και τον δεύτερο χειριστή.

Ο δεύτερος χειριστής του Apache, σύμφωνα με το militaire.gr, χρειάστηκε άμεση ιατρική βοήθεια για να τον επαναφέρουν στη ζωή. Ευτυχώς, στο τέλος πήγαν όλα καλά.

Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο 424 ΣΝΘ για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Στη θαλάσσια περιοχή Βρασνών, στον κόλπο Ορφανού έπεσε το στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Apache.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ αναφέρει:

«Ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016 και περί ώρα 09:00, κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων της Άσκησης «ΣΑΡΙΣΑ – 2016», ελικόπτερο ΑΗ—64D της Αεροπορίας Στρατού κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Κόλπου Ορφανού.

Οι δύο χειριστές του ελικοπτέρου έχουν τις αισθήσεις τους και διακομίζονται στο 424 ΓΣΝΘ για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο.

Τα αίτια διερευνώνται».

Η άσκηση «Σάρισα»

Το ελικόπτερο της αεροπορίας στρατού κατέπεσε στις 9 το πρωί στη θαλάσσια περιοχή Βρασνών Θεσσαλονίκης, ενώ εκτελούσε πτήση στο πλαίσιο της άσκησης ΣΑΡΙΣΑ 2016.

Η άσκηση «ΣΑΡΙΣΑ 2016» είναι μια εθνική διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας, που ξεκίνησε την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή μονάδων και των 3 Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και τμήματος ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ και θα ολοκληρωθεί στις 23 του μηνός.

Η άσκηση η οποία διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή Λαγκαδά-Σκεπαστού-Σοχού-Σταυρού-Σκεπαστού, έχει ως βασικούς αντικειμενικούς σκοπούς την εξάσκηση στη σχεδίαση και διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων, την εφαρμογή διαδικασιών, την ενάσκηση διοίκησης και ελέγχου, την δοκιμή και αξιολόγηση οπλικών συστημάτων καθώς και την συνεργασία με συμμαχικές δυνάμεις.

Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου που έχει οριστεί ως Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών θα λάβει χώρα η τελική φάση της άσκησης στην παραλία «ΒΡΑΣΝΩΝ» και στο Πεδίο Βολής & Ασκήσεων «ΑΣΚΟΥ-ΠΡΟΦΗΤΗ».

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα