Διήμερο με βροχές, καταιγίδες, χαλάζι αλλά και πτώση της θερμοκρασίας

Εισβολή... φθινοπώρου, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χαλάζι, ανέμους έντασης 7 μποφόρ και πτώση της θερμοκρασίας κατά 5 έως 7 βαθμούς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας περιμένουν οι μετεωρολόγοι για σήμερα και αύριο. Μετά το καλοκαιράκι του Σαββατοκύριακου, το σκηνικό αλλάζει ραγδαία, με αφετηρία τα βορειοδυτικά.

Η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο προειδοποιεί για έντονα φαινόμενα -κυρίως- σήμερα και αύριο, ωστόσο ο καιρός θα παραμείνει άστατος, με κύρια χαρακτηριστικά τους δυνατούς ανέμους και τις βροχές για τουλάχιστον τέσσερις ημέρες. Και αυτό γιατί, ενώ αναμένεται παροδική βελτίωση μεταξύ Τρίτης και Τετάρτης, όλα δείχνουν ότι νέο κύμα βροχοπτώσεων θα χτυπήσει πολλές περιοχές -κυρίως- στα νοτιότερα τμήματα της Ελλάδας από το απόγευμα της Τετάρτης. Πάντως, από το βροχερό σκηνικό δεν θα γλιτώσει ούτε η Αττική, καθώς για σήμερα το απόγευμα η ΕΜΥ προβλέπει τοπικές βροχές ή και πρόσκαιρη καταιγίδα.

Κατά το διήμερο της κακοκαιρίας τα φαινόμενα θα επηρεάσουν περισσότερο τα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο και σταδιακά τη Μακεδονία και τη Θράκη. Αύριο βροχές και καταιγίδες θα χτυπήσουν και την ανατολική νησιωτική χώρα. Οι μεταβλητοί άνεμοι θα γυρίσουν σε βοριάδες από το βράδυ της Τετάρτης και η «δροσιά» στον υδράργυρο θα διατηρηθεί, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, έως το τέλος της εβδομάδας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα