Πέθανε ο Κώστας Μαρκόπουλος, Πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδία Πελοποννήσου

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην Πάτρα η είδηση του θανάτου του Κώστα Μαρκόπουλου. Δραστήριος και μάχιμος άφησε άναυδη την τοπική κοινωνία ο αιφνίδιος θανατός του.

Στην Πάτρα έζησε με την οικογένειά του όλη του τη ζωή, καταγόταν όμως από τη Ζαχάρω Ηλείας, περιοχή την οποία αγαπούσε.

Με την τοπική κοινωνία συνδέθηκε και έγινε γνωστός ως συνδικαλιστής της Πειραϊκής Πατραϊκής κατά τους αγώνες του για την επαναλειτουργία του εργοστασίου.

Πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδία Πελοποννήσου είχε βάλει ως στόχο τη λαθροθηρία δημιουργώντας μια εντελώς διαφορετική εικόνα για τους κυνηγούς. Ζητούσε επίμονα τη δημιουργία ενός Συμβουλίου Θήρας, στο οποίο θα συμμετέχουν υπηρεσιακοί παράγοντες, οικολόγοι, επιστήμονες και φυσικά οι κυνηγετικές οργανώσεις και το οποίο θα χαράζει στρατηγική και πολιτική για το κυνήγι.

Ευδιάθετος και ζωηρός μόλις την περασμένη Παρασκευή, σε μια τυχαία συνάντηση στην οδό Κορίνθου της Πάτρας, μιλούσε στο tempo24.gr για τα σχέδιά του σε σχέση με την πάταξη της λαθροθηρίας. Δεν έκρυβε το θυμό του για το τραυματισμένο φλαμίνγκο που πριν λίγες ημέρες βρέθηκε στην περιοχή της πρώην λίμνης Μουριάς στην Ηλεία.

"2.000 ευρώ... σε οποιονδήποτε δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες προκειμένου να εντοπιστεί και να οδηγηθεί στην δικαιοσύνη αυτός ο ασυνείδητος οπλοφόρος, τιμωρούμενος παραδειγματικά" είπε στην τελευταία του συνέντευξη.

news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα