Τι αποκαλύπτει το πόρισμα για την Attica Bank

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων για το ζήτημα της Τράπεζας Αττικής ο κος Στουρνάρας προανήγγειλε πως το πόρισμα θα δοθεί στη δικαιοσύνη. «Έχω στα χέρια μου το πόρισμα του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού για την Τράπεζα Αττικής. Τα δάνεια της Τράπεζας προς μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους φθάνουν σε ποσοστό το 62% και αυτό προβληματίζει» τόνισε χαρακτηριστικά χθες εξερχόμενος από το Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται πως το πόρισμα του ελέγχου της Attica Bank διενεργήθηκε από την ΤτΕ και τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) της ΕΚΤ, ώστε να διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες των παλαιών διοικήσεων της τράπεζας. Σύμφωνα με πληροφορίες της "Καθημερινής" οι εποπτικές αρχές διαπίστωσαν χορηγήσεις δανείων, δίχως να τηρείται το παραμικρό τραπεζικό κριτήριο: δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις, δάνεια σε επιχειρήσεις αμφιβόλου επιχειρηματικής δραστηριότητας, δάνεια σε υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, δάνεια με αδικαιολόγητα χαμηλά επιτόκια κ.ά.

Στις λίστες της Τράπεζας της Ελλάδος περιλαμβάνονται και χρηματοδοτήσεις της τράπεζας σε γνωστά επιχειρηματικά ονόματα, αλλά και ασυνήθιστα υψηλές χρηματοδοτικές γραμμές που κατά πληροφορίες έχουν δοθεί σε συγκεκριμένους ομίλους. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της «Καθημερινής», στελέχη της Attica Bank αγνόησαν τις υποδείξεις των ελεγκτών της ΤτΕ να μην χορηγούν δάνεια άνω του ποσού 100.000 ευρώ χωρίς την ενημέρωση της ΤτΕ.

Η Attica Bank συνέχισε να χορηγεί δάνεια μεγάλου ύψους σε αμφιλεγόμενες εταιρείες παραβιάζοντας τις εντολές της κεντρικής τράπεζας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα