Ράλι ΔΕΘ: Συνοδηγός αγώνων ο νεκρός θεατής! Καθόταν σε λάθος σημείο

Ο 47χρονος Μιχάλης Τεξακαλίδης είναι ο άτυχος θεατής που παρασύρηκε από το Mitsubishi των Γιώργο Φιλιππίδη-Λεωνίδα Μαχαίρα στην 3η ειδική διαδρομή του αγώνα και βρήκε τραγικό θάνατο.

Το δυστύχημα σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί στη διάρκεια του 49ου Ράλι ΔΕΘ, στην παλιά ΕΟ Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου στη διάρκεια της 3ης ΕΔ του αγώνα.

Όπως τόνισε σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος του Αγωνιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης Σταύρος Μαράτος, ο θεατής βρισκόταν στο εξωτερικό μέρος της στροφής, το οποίο είναι και το πλέον επικίνδυνο και σε χαμηλότερο επίπεδο από τον δρόμο. Κατά τον ίδιο, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Ράλι ΔΕΘ έχει γίνει εκτεταμένη ενημέρωση για τα σημεία που είναι ασφαλή για την παρακολούθηση των αγώνων.

Η πλήρης ανακοίνωση του ΑΟΘ έχει ως εξής:

Στις 10:30πμ της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου 2016 στην ειδική διαδρομή 3 "Παλαιόκαστρο", κατά την διεξαγωγή του 49ου Rally ΔΕΘ, μετά από έξοδο του πληρώματος Φιλιππίδης - Μαχαίρας με Mitshubishi Lancer Evo IX και αριθμό συμμετοχής 1, επήλθε το αναπάντεχο γεγονός του θανατηφόρου τραυματισμού θεατή, ο οποίος ήταν σε μη επιτρεπόμενο σημείο και παρά τις έντονες προειδοποιήσεις των ανθρώπων ασφαλείας της οργάνωσης να απομακρυνθούν από το συγκεκριμένο σημείο, τις άμεσης επέμβασης των ασθενοφόρων και λοιπων μέσων της οργάνωσης και του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου Πολυγύρου όπου διακομίσθει δεν κατέστη δυνατόν να αποφευχθεί το μοιραίο. Ο τραυματισμός του συνοδηγού δεν εγκυμονεί κινδύνους για την ζωή του. Ο αγώνας διεκόπη, ενώ διενεργείται έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος. Η οργάνωση και τα στελέχη του αγώνα εκφράζουν την αμέριστη συμπαράσταση στους οικείους του εκλειπόντος κι εύχεται ταχεία αποκατάσταση της υγείας του τραυματισθέντος αθλητή.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση ο άτυχος θεατής καθόταν σε άκρως επικίνδυνο σημείο που απαγορεύεται να κάθονται θεατές. Ερωτηματικά μάλιστα γεννά το γεγονός ότι ο Μιχάλης Τεξακαλίδης είχε αγωνιστική εμπειρία και μπορούσε να κρίνει ποιο σημείο είναι επικίνδυνο σε ενδεχόμενη έξοδο αυτοκινήτου από το δρόμο.

Οδηγός και συνοδηγός του αυτοκινήτου μεταφέρθηκαν και αυτοί στο νοσοκομείο Πολυγύρου με την κατάσταση του ενός (Γ. Φιλλιπίδης) να μην εμπνέει ανησυχία, ενώ ο δεύτερος (Λ. Μαχαίρας) νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους με κάποιους πόνους στα πλευρά.

drive

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα