Χωρίς λεωφορεία από σήμερα η Θεσσαλονίκη

Κανένα λεωφορείο, εκτός των ειδικών οχημάτων για ΑμεΑ, δεν θα κυκλοφορεί από σήμερα στη Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ προχωρούν σε επίσχεση εργασίας «μέχρι κυβέρνηση και διοίκηση ΟΑΣΘ να τα βρουν και να λογικευτούν» και να καταβάλουν τα δεδουλευμένα, ύψους 6,1 εκατ. ευρώ, στους 2.300 απασχολουμένους του Οργανισμού, όπως τονίζουν χαρακτηριστικά.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

Να σημειωθεί ότι δεν θα κυκλοφορούν λεωφορεία ούτε με προσωπικό ασφαλείας.

Από την πλευρά της η διοίκηση του Οργανισμού ανακοίνωσε ότι πρόκειται να καταφύγει στη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων.

«Η κήρυξη της εν λόγω επίσχεσης εργασίας δεν επιλύει το πρόβλημα της καταβολής των δεδουλευμένων των εργαζομένων, αλλά αντίθετα δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα οικονομικά στον Οργανισμό, και κυρίως στερεί από τους πολίτες του Νομού Θεσσαλονίκης τη δυνατότητα μετακίνησης με τις αστικές συγκοινωνίες της πόλης. Συνεπώς, ο Ο.Α.Σ.Θ. για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης συγκοινωνίας στο Νομό Θεσσαλονίκης, οφείλει να προσφύγει ενώπιον της Δικαιοσύνης με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου να επιτύχει την άρση της αναγγελθείσας επίσχεσης εργασίας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
thestival

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα