Για σοβαρές δικονομικές αταξίες κάνει λόγο ο δικηγόρος της συζύγου του Στουρνάρα

Για σοβαρές δικονομικές αταξίες η ύπαρξη των οποίων, όπως είπε, «οδηγεί το μυαλό σε σκοπιμότητες», έκανε λόγο ο δικηγόρος της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα, Σπύρος Μουζακίτης, για τον έλεγχο στα γραφεία της εταιρείας της Λίνας Νικολοπούλου-Στουρνάρα, μιλώντας στο BHMA FM.

«Έκανα μια ιεράρχηση, κατηγοριοποίηση, των δικονομικών αταξιών. Η πρώτη και σοβαρότερη είναι η εξής. Ότι για το θέμα του ΚΕΕΛΠΝΟ, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, προ πολλού και υπάρχει εκκρεμής δικογραφία σε ειδικό ανακριτή. Η δικονομία λέει ότι όταν υπάρχει εκκρεμής δικογραφία σε ειδικό ανακριτή, δεν μπορεί να γίνει καμία άλλη ενέργεια από κανέναν, παρά μόνο από τον ανακριτή, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση», δήλωσε ο κ. Μουζακίτης και συμπλήρωσε: «Η υπόθεση, αυτή εκκρεμεί σε τακτικό ανακριτή διαφθοράς και αφορά την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που έγινε χθες, δεν έγινε με παραγγελία του συγκεκριμένου ανακριτού. Όταν υπάρχουν δικονομικές αταξίες, το μυαλό πάει σε σκοπιμότητες».

Στη συνέχεια ο κ. Μουζακίτης τόνισε: «Γράφουν εφημερίδες ότι έγινε έφοδος στην οικία του ζεύγους (Στουρνάρα). Σε καμία περίπτωση. Στην έδρα της εταιρείας έγινε αυτό. Πως έγινε αυτό;»

Ο δικηγόρος της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα συνέχισε: «Πήγε ένα κλιμάκιο, από διαφόρους, από όργανα της οικονομικής Αστυνομίας, οι οποίοι δεν επέδειξαν καν υπηρεσιακή ταυτότητα. Καθόλου υπηρεσιακή ταυτότητα, δεν επέδειξαν, αρνήθηκαν να επιδείξουν, που θα μπορούσαν να είναι οι οποιοιδήποτε. Έτσι δήλωσαν προφορικώς. Ούτε ο κ. Εισαγγελεύς, επέδειξε υπηρεσιακή ταυτότητα και οι εισαγγελείς έχουν υπηρεσιακή ταυτότητα... αυτό δεν μπορεί να πει κανείς, είναι μια παρατυπία, αλλά το σοβαρότερο είναι το εξής: ότι την ίδια ώρα έξω από το σπίτι υπήρχε μια κουστωδία, από δημοσιογράφους και κάμερες».

«Πρέπει να παραγγελθεί άμεσα προκαταρκτική εξέταση, για να δούμε ποιος διέρρευσε, ποιος είναι αυτός που διέρρευσε αυτή την πληροφορία, για μία πράξη η οποία, σύμφωνα με την ποινική δικονομία, πάλι, και για αυτό λέω ότι είναι μια δικονομική αταξία, διέπεται από την αρχή της απολύτου μυστικότητας.

Και το τρίτον, είχαν στα χέρια τους και μου επέδειξαν εμένα, όταν πήγα στην έδρα της εταιρείας και τους λέω, «βάσει τίνος διωκτικού εγγράφου εντάλματος, ή οτιδήποτε άλλου, διενεργείται εδώ, αυτή η ανακριτική πράξη, λέει, «αυτό» και μου δείχνουν ένα ανεπικύρωτο φωτοτυπικό αντίγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, του τμήματος διαφθοράς, το οποίο, όπως σας λέω ήτο ανεπικύρωτο και είχε ημεροχρονολογία, 14/9, δηλαδή 14/9 δόθηκε αυτή η παραγγελία και 15/9 έγινε αυτή η ανακριτική ενέργεια», δήλωσε ο κ. Μουζακίτης.

enikos

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα