Η αιτία θανάτου της 15χρονης Ελπίδας που πέθανε ξαφνικά

Από μυοκαρδιοπάθεια έπασχε, χωρίς να το γνωρίζει ούτε η ίδια ούτε φυσικά και η οικογένειά της, η 15χρονη Ελπίδα που «έσβησε» ξαφνικά στον Άγιο Νικόλαο στις αρχές του περασμένου Αυγούστου.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, τα πορίσματα της οποίας κοινοποιήθηκαν στην οικογένεια της άτυχης κοπέλας, η Ελπίδα έφυγε από μυοκαρδιοπάθεια, σοβαρή ασθένεια της καρδιάς που δεν είχε ποτέ διαγνωσθεί μολονότι η 15χρονη είχε υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις λόγω της ενασχόλησής της με τον αθλητισμό και τον χορο.

Τη γνωστοποίηση της αιτίας θανάτου, έκανε η οικογένεια της 15χρονης με επιστολή της που δημοσιεύεται στο fonien.gr και αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Σήμερα συμπληρώνονται σαράντα μέρες από τον θάνατο της Ελπίδας μας. Ένα γεγονός τόσο ξαφνικό και επώδυνο όχι μόνο για ‘μας, που είμαστε η οικογένειά της, αλλά και για όλους όσους την ήξεραν και ζούσαν καθημερινά αυτό το αγγελούδι.

Φέρνουμε τα παιδιά μας στον κόσμο και υποσχόμαστε (στον εαυτό μας περισσότερο) να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας (καμιά φορά και ό,τι δεν περνάει) για το «καλό» τους. Δεν νομίζουμε να τους έχει υποσχεθεί κανείς ένα δίκαιο κόσμο, απλώς δεν φαντάζεται και κανείς πόσο εξωφρενική μπορεί να είναι η αδικία.

Πριν λίγες μέρες λάβαμε την έκθεση της ιατροδικαστικής έρευνας για τον ξαφνικό θάνατο του παιδιού μας.

Η Ελπίδα μας είχε μυοκαρδιοπάθεια… αποτελεί μια σοβαρή νόσο της καρδιάς και με λίγο περαιτέρω έλεγχο εκ μέρους μας (όπως μας πρότεινε ο ιατροδικαστής) θα διευκρινιστεί αν είναι εκ γενετής.

elpida

Δυστυχώς όλον αυτό τον καιρό της ζωής της δεν έδειξε κανένα σύμπτωμα, ούτε μας ανέφερε τίποτα που να μας οδηγήσει σε παραπάνω έλεγχο απ’ ό,τι ήδη είχαμε κάνει, λόγω της δραστηριότητάς της με τον αθλητισμό και το χορό.

Δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα γράφαμε αυτές τις αράδες για το παιδί μας, αλλά στην ζωή τίποτα δεν είναι δεδομένο και πάρα πολλές φορές ούτε δίκαιο.

Όλο αυτό το διάστημα έχουν διαδοθεί και ακουστεί διάφορες απόψεις σχετικά με τον θάνατο, αλλά και την ζωή της Ελπίδας μας.

Στην καλύτερη περίπτωση αποτελούν ανοησίες και στην χειρότερη κακόβουλα ψέματα που αμαυρώνουν την μνήμη του παιδιού μας.

Τώρα που όλοι γνωρίζουν τί ακριβώς συνέβη, είναι θέμα σεβασμού στην μνήμη του, αλλά και για την οικογένειά μας, να σταματήσουν όλοι οι «ξερόλες» να διαδίδουν ο,τιδήποτε που δεν έχει να κάνει με την αλήθεια των γεγονότων.

Είναι κάποιες στιγμές στη ζωή των ανθρώπων που πρέπει κανείς να παίρνει ξεκάθαρες θέσεις απέναντι σε κάποια θέματα.

Στιγμές που αναδεικνύουν πόσο σημαντική είναι η αλήθεια, η συμπόνια, η αλληλεγγύη, η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός μεταξύ των ανθρώπων.

Βέβαια υπάρχει και η βλακεία…. (ανίκητη).

Τραγωδίες σαν αυτή κάνουν τους ανθρώπους αδύναμους. Άλλες φορές τους μετατρέπουν σε οργισμένα αγρίμια, συχνά τους «υποχρεώνουν» να χάνουν την πίστη τους σε οποιαδήποτε αξία και πολλές φορές να χάνουν και τη λογική τους.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσοι μας στηρίζουν και συμπονούν μαζί μας στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνάμε…

Ευχόμαστε αυτή η τελευταία «σκανδαλιά» της Ελπίδας μας να είναι η δική της συνεισφορά σε ό,τι πιο ιερό μας έχει απομείνει, στην ενίσχυση δηλαδή των δεσμών αυτού που λέγεται οικογένεια, όπως το αντιλαμβάνεται ο καθένας.

Ίσως έτσι η ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ να μην έχει χαθεί.

Μωράκι μας, μας λείπεις πολύ και σ’ αγαπάμε πολύ…

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ»

cretapost

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα