Μελανό σημείο της συγχρονης πολιτικής ιστορίας η δολοφονία Φύσσα

Μελανό σημείο της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας χαρακτήρισε την δολοφονία του Παύλου Φύσσα ο δήμαρχος Κορυδαλλού, Σταύρος Κασιμάτης, με σημερινές του δηλώσεις.

Ο κ. Κασιμάτης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι κανένας δημοκρατικός πολίτης αυτής της χώρας δεν πρέπει να ξεχνά, αλλά πρέπει να υψώνει ανάστημα σε κάθε είδους φασισμό και ρατσισμό.

«Όπως σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η αυτοδιοίκηση έχει καθήκον και υποχρέωση να αποκρούει κάθε μισαλλόδοξη και ρατσιστική συμπεριφορά, να επιδεικνύει πνεύμα αλληλεγγύης και να εκπληρώνει το στόχο της ως πυλώνα κοινωνικής συνοχής», τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο δήμαρχος Κορυδαλλού αναφέρθηκε και στη μεταφορά της δίκης της Χρυσής Αυγής από την δικαστική αίθουσα των φυλακών, στο Εφετείο Αθηνών, που διεκδίκησε και πέτυχε ο Δήμος «όχι μόνο για να προστατεύσει την τοπική κοινωνία, αλλά γιατί θεωρεί ότι η δικαιοσύνη πρέπει να απονέμεται στα δικαστήρια, με συνθήκες που διασφαλίζουν την ομαλή διεξαγωγή, την ταχύτητα και τη διαφάνεια» είπε χαρακτηριστικά.

Οι τριήμερες εκδηλώσεις στη μνήμη του Παύλου Φύσσα ξεκινούν αύριο.

Συγκέντρωση και πορεία στις 18:00 το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, στην οδό Παύλου Φύσσα, πρώην Τσαλδάρη στο Κερατσίνι και αντίστοιχες συγκεντρώσεις σε άλλους δήμους της Αττικής και της Περιφέρειας.

Ειδικά στο Κερατσίνι, ο δήμος έχει προγραμματίσει τριήμερες εκδηλώσεις. Σήμερα το βράδυ (21:00) θα προβληθεί η ταινία «Το μίσος» ( CINE ΜΕΛΙΝΑ, Σωκράτους 65 Δραπετσώνα), αύριο Σάββατο στις 20:00 θεατρική παράσταση «Το αγόρι με τη βαλίτσα» από το 3ο ΓΕΛ Κερατσινίου (CINE ΜΑΡΘΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, Βύρωνος & Χηλής, Χαραυγή) ενώ την Κυριακή στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί ραπ συναυλία «Rap Monster Fest», στο Καστράκι -Δραπετσώνα (πλησίον ΗΣΑΠ).

Για τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου θα γίνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, κατά την επανέναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής στο εφετείο Αθήνας στη Λ. Αλεξάνδρας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα