Ρόδος: Άκαρπες οι έρευνες για την ανεύρεση του 82χρονου που εξαφανίστηκε

Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε χθες με τη συμμετοχή αστυνομικών από τα Αστυνομικά Τμήματα Αρχαγγέλου και Ιαλυσού, τον Αστυνομικό Σταθμό Αφάντου, την ΟΠΚΕ, πυροσβεστών της ΠΥΡ, υπαλλήλων της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και εθελοντών της Ομάδας Διάσωσης, CBer, λέσχης 4×4 κ.α. για τον εντοπισμό του 82χρονου Σάββα Τσακίρη του Αναστασίου, που αγνοείται από το μεσημέρι της 10ης Σεπτεμβρίου 2016.

Ο 82χρονος, που δεν φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και για λόγο που δεν είναι προφανής στους οικείους του, αναχώρησε από την οικία του με ένα αυτοκίνητο τύπου Nissan, χρώματος μπλε, με αριθμό κυκλοφορίας ΡΟΤ 2240 και έκτοτε δεν έχει επικοινωνήσει μαζί τους ούτε έχει δώσει σημεία ζωής.

Το κινητό του τηλέφωνο λειτουργούσε σύμφωνα με τις πληροφορίες μέχρι και το βράδυ της Κυριακής και έκτοτε τέθηκε εκτός λειτουργίας.

Εγινε άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών του συνομιλιών, ενώ από έλεγχο της εταιρείας Vodafone το τελευταίο στίγμα του τηλεφώνου του εντοπίστηκε την Τρίτη μεταξύ Ψίνθου και Καλυθιών.

Εκεί επικεντρώθηκαν χθες οι έρευνες χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί ο ηλικιωμένος.

Για τους λόγους της εξαφάνισής του έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία, που από τις έρευνες των αστυνομικών δεν επιβεβαιώνεται.

Στο μεταξύ καμία πρόοδος δεν σημειώθηκε, παρά τις εντατικές προσπάθειες στις έρευνες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, για τον εντοπισμό και του 34χρονου Γερμανού τουρίστα, που εξαφανίστηκε την 21η Αυγούστου 2016 το πρωί, λίγη ώρα πριν την αναχώρησή του από τη Ρόδο με την σύζυγό του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους.

Πρόκειται, όπως έγραψε η «δημοκρατική», για τον Sergeij Enns, που αφίχθη στο νησί την 11η Αυγούστου 2016 και επρόκειτο να αναχωρήσει με πτήση charter για το Αννόβερο την 11.10 ώρα της 21ης Αυγούστου 2016.

Οι διακοπές του στη Ρόδο με την σύζυγό του Inna και τα δύο ανήλικα παιδιά τους, ένα αγοράκι 2 ετών και ένα κοριτσάκι 9 ετών, σε κεντρικό ξενοδοχείο all inclusive κύλισαν ομαλά και τίποτε δεν μπορούσε να προϊδεάσει τους συγγενείς του για την δραματική τροπή που πήραν οι ξέγνοιαστες ώρες που περνούσε με την οικογένειά του στο νησί.

Την 08.00 ώρα το πρωί της 21ης Αυγούστου ο 34χρονος μετέβη στην παραλία της Ψαροπούλας προκειμένου να αφήσει στην θάλασσα κοχύλια και βότσαλα που είχαν συλλέξει τα δύο ανήλικα παιδιά του, τα οποία αποφάσισαν με την σύζυγό του να μην μεταφέρουν στην Γερμανία.

Την 08.45 το τουριστικό πρακτορείο με το οποίο ταξίδεψαν στην Ρόδο επρόκειτο να τους παραλάβει από το ξενοδοχείο και να τους μεταφέρει στο αεροδρόμιο.

Μετέβη στην παραλία και έκτοτε αγνοείται.

Μαζί του δεν έφερε κινητό τηλέφωνο, διαβατήριο, χρήματα, κάρτες ή άλλα έγγραφα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες προ διετίας αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα τα οποία όμως ρύθμισε με ειδική αγωγή.

dimokratiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα