ΕΕΤΑΑ, Παιδικοί σταθμοί: Σε ποιους θα δοθούν 10.000 voucher που δεν αξιοποιήθηκαν

Τα κουπόνια (voucher) που έχουν διατεθεί σε 10.000 δικαιούχους για εγγραφή σε παιδικούς σταθμούς και δεν έχουν αξιοποιηθεί, θα μεταβιβαστούν σε γονείς οι οποίοι διαμένουν σε περιοχές με τις ανάλογες δομές και τις αντίστοιχες κενές θέσεις, ενημέρωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ευ. Χριστοφιλοπούλου, ο ΥΠΕΣ, Π. Κουρουμπλής ανέφερε, ότι φέτος θα εγγραφούν στους παιδικούς σταθμούς 4.000 περισσότερα παιδιά σε σχέση με το 2014 και 2015 και πρόσθεσε, πως τα μη αξιοποιημένα κουπόνια για τους παιδικούς σταθμούς αποδεικνύουν την έλλειψη των δομών και την «τραγική εικόνα αυτής της χώρας».

Αφού είπε ότι υπάρχουν επίσης ελλείψεις σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών για ΑμεΑ - καθώς στους 325 δήμους υπάρχουν μόλις 30 από αυτούς - ανάφερε, ότι την επόμενη χρονιά δεν θα υπάρχει δήμος χωρίς ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ - ΑμεΑ.

Εκτός της παραπάνω προϋπόθεσης , κριτήριο για την επιλογή τους θα είναι και η σειρά προτεραιότητας με βάση τα μόρια που έχουν συγκεντρώσει οι επιλαχόντες.

Στόχος είναι μέχρι τις 5 Οκτωβρίου τα παιδιά να έχουν εγγραφεί στους παιδικούς σταθμούς που διαθέτουν κενές θέσεις.

Έτσι σήμερα αναμένεται τροποποίηση της σχετικής ΚΥΑ και αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί η πρόσκληση για τους 36.769 επιλαχόντες γονείς .

Όσον αφορά  τις 15.000 επιπλέον θέσεις , που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός  από τη Θεσσαλονίκη, η διάθεση των  voucher θα γίνει με τον ίδιο τρόπο, όταν υπάρχει διαθέσιμη  η χρηματοδότηση.


Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα