Προκαλεί ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου: Σαφέστατα παρότρυνα σε κινητοποιήσεις

Παρά τις συζητήσεις που έχει προκαλέσει το θέμα, παρά την κατακραυγή για τα όσα γίνονται στο Ωραιόκαστρο, εκεί που... δεν θέλουν προσφυγόπουλα στα σχολεία τους, ο Δήμαρχος ακλόνητος, προσπαθεί ακόμα να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Και ενώ τα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες στο Ωραιόκαστρο προκάλεσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα, ο Δήμαρχος, μιλώντας στην εκπομπή LiveNews, παραδέχθηκε ότι "σαφέστατα παρότρυνα σε κινητοποιήσεις", όταν ρωτήθηκε για τους πρόσφυγες και πιο συγκεκριμένα για το βίντεο με το"άνοιγμα κεφαλιών". Θυμηθείτε:

Για τα όσα είπε λοιπόν στο παραπάνω βίντεο, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, είπε στον Νίκο Ευαγγελάτο:

"Το διάστημα εκείνο, ήταν μία ευρεία συζήτηση με πολλά υπονοούμενα, ότι ο Δήμαρχος έχει έρθει σε συμφωνία με τις ΜΚΟ και είναι μεσολαβητής για να νοικιαστούν ορισμένες μαιζονέτες που υπάρχουν στην περιοχή, για να έρθουν πρόσφυγες. Λοιπόν ρώτησα τους κατοίκους: Θέλετε ή δε θέλετε τους πρόσφυγες; Και η απάντηση δυστυχώς ή καλώς ήταν αρνητική. Εκεί είπα ότι εμείς σαν διοίκηση του Δήμου, σε ιδιωτικούς χώρους δε μπορούμε να κάνουμε παρέμβαση. Αν εσείς δεν επιθυμείτε την έλευση των προσφύγων, να αναλάβετε δραστηριότητες".

Αργότερα βέβαια, στο τέλος της συζήτησης, ο Αστέριος Γαβότσης ξεκαθαρίσε ότι: "Σαφέστατα παρότρυνα σε κινητοποιήσεις"!

Πρόβλημα στο... πρόβλημα για να μην πάνε τα προσφυγόπουλα στα σχολεια τους

Όσο τώρα για το επίμαχα θέμα, γιατί δηλαδή δεν θέλουν να πάνε προσφυγόπουλα στα ίδια σχολεία με τα παιδιά τους, εκεί στο Ωραιόκαστρο, ο Δήμαρχος είπε:

"Η αντίρρησή μας δεν είναι αν θα πρέπει ή όχι τα παιδιά των προφύγων να έρθουν στο σχολείο. Είναι ότι αυτή τη στιγμή, η χρονική περίοδος η οποία ζητάται από το Υπουργείο δύο με έξι... Τις ώρες αυτές υπάρχουν ολοήμερα σχολεία, μέχρι τις τεσσεράμιση ώρα. Πού λοιπόν θα μπουν;

Σε ερώτηση του Νίκου Ευαγγελάτου, βέβαια, αν θα υπήρχε ακόμα πρόβλημα με τα προσφυγόπουλα αν άλλαζε η ώρα των μαθημάτων τους -αν δηλαδή τα προσφυγόπουλα πήγαιναν στο σχολείο ακόμα πιο αργά το απόγευμα και αφού ήδη είχαν σχολάσει τα υπόλοιπα παιδιά - ο Δήμαρχος απάντησε ότι... δεν είναι μόνο αυτό το θέμα. Συγκεκριμένα:

"Ένα άλλο, το δεύτερο που ανακύπτει... Υπάρχει μία ένταση στην τοπική κοινωνία... Τα σχολεία έχουν στείλει χαρτιά για το θέμα της υγειονομικής κάλυψης" συμπληρώνοντας ότι δεν γνωρίζει αν τα προσφυγόπουλα έχουν βιβλιάριο που να δηλώνει ότι έχουν εμβολιαστεί.

Σε ερώτηση αν θα υπάρχει ακόμα "θέμα" στην τοπική κοινωνία΄, αν όντως τα προσφυγόπουλα είναι εμβολιασμένα, ο Δήμαρχος απάντησε: "Ας κοινοποιηθεί αυτό στην τοπική κοινωνία..."

 

newsit

 

Δείτε επίσης:

Δήμαρχος Ωραιόκαστρου: Εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε, μπορείτε όμως εσείς

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα