Δήμαρχος εμμέσως παρακινεί πολίτες: Νόμιμα δεν υπάρχει - Βίντεο

Μετά την θλιβερή πραγματικά είδηση από το Ωραιόκαστρο πως οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής δεν πρόκειται να δεχθούν τα προσφυγόπουλα στα σχολεία τους.

Μάλιστα οι γονείς απείλησαν ότι σε διαφορετική περίπτωση θα κάνουν καταλήψεις και θα βάλουν λουκέτα στις πόρτες των σχολείων. Την αρχή των κινητοποιήσεων έκαναν οι γονείς των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου, που απειλούν με κατάληψη του κτιρίου.

Για τον ίδιο λόγο αντέδρασαν και οι γονείς των μαθητών του 5ου Δημοτικού της περιοχής. Σε ανακοίνωση τους, αναφέρουν ότι την προηγούμενη Πέμπτη κατά τη διάρκεια έκτακτης γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, αποφασίστηκε ομόφωνα η μη ένταξη - τοποθέτηση των παιδιών των προσφύγων στον χώρο του σχολείου. Σε περίπτωση που δεν ακουστούν, οι γονείς προειδοποιούν με κατάληψη του κτιρίου.

Η αντίδραση όμως αυτή από το Ωραιόκαστρο δεν είναι τυχαία και έχει πηγή και αυτή είναι ο δήμαρχος της περιοχής, Αστέριος Γαβότσης. Σύμφωνα με βίντεο από τις 3 Σεπτεμβρίου, ο δήμαρχος της περιοχής φαίνεται πως εμμέσως πλην σαφώς παρακινεί τους πολίτες να πάρουν το νόμο στα χέρια τους απέναντι στους πρόσφυγες.

Μιλώντας σε κατοίκους της περιοχής, ο κ. Γαβότσης αρνείται τις κατηγορίες πως είναι ξενοφοβικός και ρατσιστής, λέγοντας πως "μου είπε ο Τόσκας ότι φασιστικοποιώ την τοπική κοινωνία, με είπαν ρατσιστή και ξενοφοβικό, αλλά ξέρετε πολύ καλά ποιός είμαι", υποστηρίζοντας πως είναι πιο δημοκρατικός.

Απευθυνόμενος στους πολίτες λέει πως πρόκειται για έναν ιδιωτικό χώρο, χωρίς να αναφέρει τι είδους χώρος είναι αυτός και διευκρινίζει πως ως διοίκηση, ως δημοτική αρχή δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παρέμβουν. Και τότε ακούγεται να λέει ο δήμαρχος χαρακτηριστικά: Μπορείτε να παρέμβετε εσείς ως πολίτες.

Όταν ο πολίτης τον ρωτάει με ποιόν τρόπο και πόσο νόμιμα θα είναι αυτό, εκείνος τους απαντάει "νόμιμα δεν υπάρχει". Και όταν ο πολίτης του λέει: "άρα μου λες να πάω να ανοίξω κεφάλια;, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου ακούγεται να απαντά: "Μπράβο. Αυτό το είπες εσύ. Δεν το είπα εγώ".

Το σίγουρο είναι πως τέτοιες έστω και έμμεσες παραινέσεις προς τους πολίτες δεν ευνοούν κανέναν και δημιουργούν ένα άσχημο κλίμα εναντίον των προσφύγων και των παιδιών των προσφύγων που είναι παιδιά όπως τα παιδιά όλου του κόσμου.

 

newsit

 

Δείτε επίσης

Φίλης προς ξενοφοβικούς γονείς του Ωραιοκάστρου: Τέτοια φαινόμενα δεν γίνονται αποδεκτά

Μπλόκο για τα προσφυγόπουλα στο 5ο Δημοτικό Σχολείο στο Ωραιόκαστρο

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα