Μπλόκο για τα προσφυγόπουλα στο 5ο Δημοτικό Σχολείο στο Ωραιόκαστρο

Μπλόκο στη μάθηση για τα προσφυγόπουλα από τον  Σύλλογο Γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου στο Ωραιόκαστρο.

Με έγγραφό τους ζητούν  να μην φιλοξενηθούν τα παιδιά μεταναστών-προσφύγων στο σχολείο τους ειδάλλως θα προβούν σε κατάληψη του κτηρίου.

Αποφασίστηκε ομόφωνα η μη ένταξη - τοποθέτηση των παιδιών των προσφύγων στο χώρο του σχολείου μας. Σε αντίθετη περίπτωση θα προβούμε σε κατάληψη του σχολικού κτιρίου" αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου, που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία σχέση με την εν λόγω απόφαση του Συλλόγου Γονέων και το σκεπτικό της

Πρόσφατα ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου κ. Γιάννης Παντής, δήλωσε πως το  σχέδιο για την υποχρεωτική εκπαίδευση των ανήλικων προσφύγων βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, καθώς έχουν καταμετρηθεί μέχρι και το τελευταίο παιδί στις 38 επίσημες (νέες και παλιές) δομές φιλοξενίας στην επικράτεια και μάλιστα έχει εκπονηθεί σχέδιο τριών σεναρίων, που θα δίνει λύση σε κάθε πρόβλημα που θα προκύπτει όσον αφορά τα σχολικά συγκροτήματα. Με δεδομένο πως στα θρανία θα καθίσουν 20 χιλιάδες παιδιά, θα απαιτηθεί η δημιουργία περίπου 800 τάξεων υποδοχής σε όλη τη χώρα.

Το υπουργείο Παιδείας έχει καταγράψει λεπτομερώς όλα τα δημοτικά και γυμνάσια που βρίσκονται σε απόσταση έως 3 χιλιόμετρα από τα κέντρα φιλοξενίας και, μετά την υπογραφή υπουργικής απόφασης για τη λειτουργία του προγράμματος ,θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για να αποφασιστεί σε ποια και πόσα από τα διαθέσιμα σχολεία θα πάνε τα προσφυγόπουλα.

«Τα σχολεία και η εκπαίδευση των προσφύγων είναι αποκλειστική ευθύνη του υπουργείου Παιδείας και κανενός άλλου».

Δήμαρχοι έχουν κρατήσει επιφυλάξεις για την επιτυχία του μέτρου ενώ άλλοι όπως  ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Αστέριος Γαβότσης έχει απειλήσει με κινητοποιήσεις εάν φιλοξενηθούν παιδιά προσφύγων στα ολοήμερα σχολεία του Δήμου του.

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα