Aγνοούμενος βρέθηκε μετά από 5 ημέρες μέσα στο αυτοκίνητο ζωντανός!

Ο ηλικιωμένος του οποίου είχαν χαθεί τα ίχνη από τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης και ακόμα και μέλη της οικογένειάς του πίστευαν πως είχε σβήσει κάθε ελπίδα να βρεθεί ζωντανός πέντε ημέρες μετά, τους διέψευσε όλους.

Έχοντας πλήρη διαύγεια πνεύματος, εμφανώς ταλαιπωρημένος, αλλά ζωντανός, ο Θεόδωρος Πατσούρης εντοπίστηκε από βοσκό σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το χωριό Πανόπουλο, δίπλα στην ΕΟ 111 σε ένα σημείο πλήρως καλυμμένο από βλάστηση. Με επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απεγκλωβίστηκε και μεταφέρθηκε διαδοχικά στο Κ.Υ. Σιμόπουλου, στο ΓΝ Αμαλιάδας και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Το αυτοκίνητό του είχε πέσει εκεί μετά απο ατύχημα και δεν διακρινόταν από τα γύρω σημεία, καλυμμένο από τη βλάστηση.

Διασωστικό όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ξεκίνησε από την Αρχ. Ολυμπία με επικεφαλής το διοικητή του κλιμακίου Τάσο Κοτσώνη, ενώ συνολικά το έργο των πυροσβεστών συντόνισε ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Νίκος Σπαής.

Οι πυροσβέστες με όλο τον ειδικό εξοπλισμό και με προσεκτικές κινήσεις, έκοψαν τις λαμαρίνες για να μπορέσουν να βγάλουν τον 78χρονο, μιας και το αυτοκίνητο ήταν σφηνωμένο μέσα στη χαράδρα. Μετά από προσπάθειες περίπου 15 λεπτών και με την βοήθεια των διασωστών του ΕΚΑΒ για την παροχή οξυγόνου και την τοποθέτηση κολάρου στον αυχένα. Ο 78χρονος παρά την τεράστια ταλαιπωρία που είχε υποστεί, αποδείχθηκε πως είχε αντοχές. Από το τροχαίο φαίνεται πως είχε ελαφρά χτυπήματα στα πόδια και αυτό ήταν κάτι που παραπονέθηκε στους πυροσβέστες την ώρα του απεγκλωβισμού. Το πρώτο πράγμα πάντως που ζήτησε ήταν νερό, κάτι φυσικό μετά από πέντε ημέρες παραμονής στο σημείο. Στο σημείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτ. Ελλάδας Υποστράτηγος Φώτης Τσόλκας και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Ταξίαρχος Κώστας Στεφανόπουλος μαζί με τους αστυνομικούς από την Ηλεία και την Αχαΐα που ερευνούσαν την περιοχή.

Ο 78χρονος είχε ξεκινήσει λίγο πριν από τις τέσσερις τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης για την Αθήνα. Συνήθιζε να ταξιδεύει νύχτα και να ακολουθεί το δρόμο μέσω της ΕΟ 111 προς Τρίπολη. Αν και ο έλεγχος που έγινε σε κάμερες ασφαλείας είχε σχεδόν αποκλείσει το ενδεχόμενο να έχει κινηθεί προς το Πανόπουλο, εντούτοις βρέθηκε προς εκείνη την περιοχή. Οι κεραίες της κινητής τηλεφωνίας έδιναν στίγμα στην κυψέλη που καλύπτει το τμήμα από το Πανόπουλο έως το Καρπέτα στην Αχαΐα και εκεί είχαν επικεντρωθεί οι έρευνες των Αρχών. Το πέρασμα ενός νεαρού βοσκού όμως αποκάλυψε που βρισκόταν ο 78χρονος. Μόλις είδε το αυτοκίνητο στο ρέμα καλυμμένο από τη βλάστηση, έτρεξε στο καφενείο του χωριού.

Ο πρόεδρος της ΤΚ Πεύκης και πυροσβέστης πενταετούς υποχρέωσης Γιώργος Μπλόσκας έτρεξε στο σημείο και βρήκε τον ηλικιωμένο ζωντανό. «Του μίλησα, μου ζήτησε νερό και μια ζακέτα γιατί κρύωνε. Μιλούσε καλά αλλά ήταν ταλαιπωρημένος. Μου είπε πως ήταν πέντε ημέρες εκεί. Κινητοποιηθήκαμε και τον σώσαμε» σχολίασε. Ο διοικητής της ΠΥ Πύργου Νίκος Σπαής τόνισε πως «ο 78χρονος κατάφερε να εντοπιστεί ζωντανός. Κινητοποιηθήκαμε άμεσα και με δυσκολία λόγω του χώρου τον απεγκλωβίσαμε.

Κόψαμε τις λαμαρίνες γιατί δεν γινόταν διαφορετικά να τον βγάλουμε και να μην προκαλέσουμε άλλες βλάβες στον άνθρωπο» δήλωσε ο κ. Σπαής.

Οι συγγενείς του 76χρονου, νωρίτερα το μεσημέρι δεν ήταν αισιόδοξοι για την έκβαση των ερευνών. Μάλιστα η μεγαλύτερη αδελφή του Όλγα δήλωσε πως δεν περιμένει να βρεθεί ζωντανός μετά απο τόσες ημέρες, ενώ ο αδερφός του Βασίλης μιλούσε για τροχαίο ατύχημα ή εγκληματική ενέργεια που πιθανόν να είχε συμβεί.

ilialive

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα